CUMHURİYET BAYRAMINI GURURLA KUTLADIK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de coşkuyla kutlandı. Düzce’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, renkli görüntülere sahne aldı.

CUMHURİYET BAYRAMINI GURURLA KUTLADIK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de coşkuyla kutlandı. Düzce’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, renkli görüntülere sahne aldı.

29 Ekim 2022 Cumartesi 16:47
CUMHURİYET BAYRAMINI GURURLA KUTLADIK

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Düzce’de de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıldönümü heyecanı yaşanıyor. Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmesiyle Türk tarihinde yeni sayfa açılırken, “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözü de devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldı.

Düzce’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine Düzce Valisi Cevdet Atay, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, kurum amirleri, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde, öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

Vali Atay: “Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihinde ki en önemli noktalarından biridir”

Törende konuşma yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Bugün Cumhuriyetimizin 99. Yılını idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Millet olarak omuz omuza verip mücadele ettiğimiz adına Kurtuluş Savaşı dediğimiz bu kutlu savaşla düşmanı topraklarımızdan temizleyerek büyük bir zafer elde ettik. Bunun için milletle ne kadar övünsek azdır. Bu aziz millet çok iyi bilmektedir ki Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihinde ki en önemli noktalarından biridir. Kıymetli hemşehrilerim her yerde her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya mecburuz. Milletimizin refahı için dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında olmaya, zalimlerin karşısında olmaya her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için bilgi birikim ve tecrübeye sahibiz. Bu kapsamda Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek muasır medeniyetlerin hepsini aşmak hepimiz için milli bir ödevdir. Bu aziz vatanın ortak geçmişine sahip çıkan geleceğe ümitle bakan üzüntüde sevinçte tek yürek olup birlik ve beraberliğini bozmadan bu kutlu yarışta ön safhalarda yer almalıyız.  Ancak böyle olursa Cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza karşı borcumuzu ödemiş ve yeni nesillerimize bir gelecek, iyi bir gelecek bırakmış oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimizin ölümsüz sembollerinden olan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Büyük Türk milletinin ve Düzceli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor ve nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileği ile hepinizi sevgi ve saygımla selamlıyorum” dedi.

 Törenlere Komando birliklerinin silahlı hareketler gösterileri, damga vurdu. Düzce Belediyesi Mehter Takının konseri ile devam eden törenleri, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gösterileri ve küçük öğrencilerin spor gösterileri ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, resmi tören geçişinin ardından sona erdi.  

Son Güncelleme: 29.10.2022 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.