CUMHURİYET BAYRAMI DÜZCE’DE TÖRENLE KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923’te işgal altındaki bir ülkeyi bağımsızlık meşalesi altında toplayarak, 98 yıl önce bugün Cumhuriyeti ilan etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de büyük coşku ile kutlandı.

CUMHURİYET BAYRAMI DÜZCE’DE TÖRENLE KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923’te işgal altındaki bir ülkeyi bağımsızlık meşalesi altında toplayarak, 98 yıl önce bugün Cumhuriyeti ilan etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de büyük coşku ile kutlandı.

29 Ekim 2021 Cuma 17:03
CUMHURİYET BAYRAMI DÜZCE’DE TÖRENLE KUTLANDI

Düzce’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 98 yıl önce bugün Cumhuriyeti ilan ederek, bugün bütün dünya ülkelerinin saygı duyduğu bir devlet inşa etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Valilik Binası önünde Düzce Valisi Cevdet Atay’ın tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Kabul töreninde Düzce Valisi Cevdet Atay mülki idari amirleri, siyasi parti İl Başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Tebrik töreninin ardından, tören alanında yapılan etkinliklere İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Naci Akkaş, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, AK Parti İl Başkan Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın törene katılanların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasıyla başlayan  törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Bugün cumhuriyetimizin 98. Yılını idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun silah arkadaşlarını rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Kıymetli Düzceliler, Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin kurduğu son devlettir. Bu devletin, evladına kına yakarak cepheye gönderen analar, gençliğine yüz çevirip vatan için düşman üzerine atılan kahramanlar kurdu. Ben aç kalayım da, yeter ki kahramanlar doysun diye ekmeğini, buğdayını, aşını askere gönderen çiftçilerimiz, vatandaşlarımız, köylümüz kurdu. Sırtında ağırlığınca mermi taşıyan analarımız, kadınlarımız kurdu. Bu devleti ‘Canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyenşerefli ecdadımız kurdu. Fikri, düşüncesi, etnik kimliği, mezhebi hiçbir ayrım gözetmeden tek derdi vatan olanlar kurdu. Yokluk vardı, zorluk vardı, darlık vardı, ama hiçbir zaman inançlarını kaybetmediler. Bu inançla dünyanın en büyük ordularını yendiler. İmkânsızlıklar içinde, bize vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz bir devlet, bir cumhuriyet hediye ettiler. Bugün mazlum milletlerin sesi olan devletimiz varsa, cumhuriyetimizi kuran milli ruh, milli şuur ve milli duruş sayesindedir. Yegâne kalemiz bu ruh tur, bu şuurdur. Bu ruhun yenemeyeceği düşman, bu şuurun aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlar olmak üzere; şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan kahraman şehitlerimizi gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Türk Milleti’nin siz Düzceli hemşerilerimin, cumhuriyet bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması, Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin dans gösterileri, karate gösterisi, mehteran konseri ve tören geçidinin ardından sona erdi.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84