BUGÜN İLK KAZMA VURULDU…

Düzce’nin 22 yıllık sorunu, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri sonucunda tarihe karışıyor. İstanbul Caddesi İş Bankası’nın yanı başında 22 yıldır atıl vaziyette bulunan arsa ile ilgili görüşmeler yapan Başkan Özlü, hak sahiplerini ikna etmeyi başardı. Bunun üzerine arsa üzerine bina inşa etmek için ilk kazma bugün vuruldu. Konu ile ilgili konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin kronikleşmiş tüm sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını söyledi.

BUGÜN İLK KAZMA VURULDU…

Düzce’nin 22 yıllık sorunu, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri sonucunda tarihe karışıyor. İstanbul Caddesi İş Bankası’nın yanı başında 22 yıldır atıl vaziyette bulunan arsa ile ilgili görüşmeler yapan Başkan Özlü, hak sahiplerini ikna etmeyi başardı. Bunun üzerine arsa üzerine bina inşa etmek için ilk kazma bugün vuruldu. Konu ile ilgili konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin kronikleşmiş tüm sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını söyledi.

10 Kasım 2021 Çarşamba 17:50
BUGÜN İLK KAZMA VURULDU…

12 Kasım 1999 depreminde ağır hasar alan ve depremin ardından yıkımına karar verilen İstanbul Caddesi İş Bankası’nın yanı başındaki binanın arsası, 22 yıldır atıl vaziyette duruyordu. Hak sahiplerinin bir türlü anlaşamaması nedeniyle, üzerine bir şey yapılamayan arsa, mahkemeye taşınmıştı. Hak sahiplerinin sürekli alınan kararlara itiraz etmesi nedeniyle, mahkeme süreci uzayıp gitmişti.

Faruk Özlü hak sahipleri ile anlaşma sağladı

Mahkeme sürecinin uzaması ve İstanbul Caddesi’ndeki kötü görüntünün ortadan kaldırılması için devreye giren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hak sahiplerini ikna ederek sorunu kökünden çözdü. Binanın yapımını ise hiçbir kar amacı gütmeden, sadece maliyetine inşa edecek olan Düzce Belediyesi’nin iştiraki olan BELTAŞ A.Ş üstlendi.

Özlü: “BELŞAT Binayı maliyetine yapacak”

Bugün, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal ile birlikte yeni bir binanın yapılması için ilk kazmanın vurulduğu alana gelen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İncelemenin ardından basın mensuplarının sordukları soruları yanıtlayan Başkan Özlü, Düzce’nin kronikleşmiş bütün sorunlarının üzerine kararlılıkla gideceklerini kaydederek, “Burası deprem sonrasında yıkılan bir binamızdır. Yaklaşık 20 yıldır çözümleyemeyen bir sorundur. Mahkemelere intikal etmiştir. Mahkemelerin süreci de devam ediyordu. Biz yönetim olarak, belediye olarak mülk sahipleriyle görüştük, konuştuk, aşağı yukarı bir yıldan fazla süren bir müzakere süreci oldu. Bu süreç sonucunda anlaşmayı sağladık ve bugün de inşaata başlıyoruz. Düzce’nin kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa, yönetim olarak çözmeye kararlıyız. Bunlardan birisi de, İŞ Bankası’nın yanındaki bina konusudur. Bu sorunu çözdük. Bugün inşaata başlıyoruz. İnşallah 6 ile 10 ay arasındaki bir sürede burayı bitireceğiz. Bugün hafriyata başlıyoruz çok yakında. Hafriyattan sonra temel atacağız ve inşaatı da tamamlayacağız. Çözüme şu şekilde ulaştık. Mülk sahiplerine şunu teklif ettik; şayet bina yıkılmasaydı, deprem olmasaydı, herkes hangi katta ve hangi cephedeyse o katta ve o cephede olmayı kabul etsin. Çözümün anahtar cümlesi budur. Sağ olsun bina sahipleri bunu kabul ettiler ve anlaşma sağladık. Burada yüklenici firma düzce BELTAŞ firmasıdır. Düzce BELTAŞ firması, herhangi bir kar almadan, maliyetine bu binayı yapacak ve mülk sahiplerine teslim edecektir. Düzcemiz’e hayırlı olsun. Maliyetine yapılacak, demir çimento işçilik maliyeti neyse, o maliyete yapacak bir kar payı alınmayacak. Düzce belediyesinin çok küçük bir hissesi var, ama kayda değer bir şey değil. %0.5 gibi bir hissesi var.  Bu bölgede zemin artı 4 katlı olacak. 5 değil 4 olacak. Yani bu çevredeki şey neyse, diğer binalara müsaade edilen kat sayısı neyse, o katta olacak” dedi.

Keskin: “Düzce şehir kimliğine ve hürriyetine kavuşacak”

 AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise, Düzce’de önümüzdeki senelerde proje ve yatırımların daha fazlasının görüleceğini belirterek, “Ben şunun altını çizmek istiyorum; Düzce Belediyesi olarak, bütün bu yapmış olduğumuz işlerden, bir kar ya da, belediyeye bir menfaat sağlayıcı hiçbir işin içinde değiliz. Burası böyle bir yer diyelim ki; Sanayi Çarşısının kentsel dönüşümüyle alakalı, orada da belediyemizin en ufak bir karı değil, milletin karına oradakilerin mutluluğu için çalışan bir belediye anlayışı var. Sayın Bakanımızın dediği gibi; kronikleşmiş, yapamadığımız çeşitli sebeplerden dolayı, hayata geçiremediğimiz, Düzce’de yarım kalmış, her şeyi bu dönemde hep birlikte çözeceğiz. Önemli olan bu, insanlarımızın bize güvendiğini, hem partimize, hem de belediyemize güvendiğini biliyoruz. Bakın Millet Bahçesi, bakın İstanbul Caddesi Projesi, yakında önümüzdeki hafta da sürprizlerimiz olacak. Yapacağımız projelere, biz daha yeni başladık. Siz bunu 2022’de biraz daha fazlasını göreceksiniz, 2023 te çok daha fazlasını göreceksiniz. Düzce bir şehir kimliğine bir il hürriyetine kavuşacak. Ben tüm belediye çalışanlarımıza, personelimize sevgili başkanımıza, buradaki hak sahiplerine teşekkür ediyorum, bu anlaşmadan dolayı. İnşallah tez zamanda bitirilir ve Düzce’ye bir eser daha kazandırılır” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.