BENİ KARALAMAK İÇİN ŞİKAYET EDİYORLAR

425 nüfuslu merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’nün bazı sakinleri tarafından ‘Çalışmıyor’ eleştirisi yapılan Muhtar Mehmet Kıl, Öncü Haber ekibine icraatlarını ve şikayete konu yol ile çöp sorunu olup olmadığını yerinde anlattı.

BENİ KARALAMAK İÇİN ŞİKAYET EDİYORLAR

425 nüfuslu merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’nün bazı sakinleri tarafından ‘Çalışmıyor’ eleştirisi yapılan Muhtar Mehmet Kıl, Öncü Haber ekibine icraatlarını ve şikayete konu yol ile çöp sorunu olup olmadığını yerinde anlattı.

27 Kasım 2021 Cumartesi 18:40
BENİ KARALAMAK İÇİN ŞİKAYET EDİYORLAR

Düzce merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’nden son dönemde art arda gelen şikayetler üzerine Öncü Haber ekibi, yapılanları ve varsa yapılmayanları yerinde görmek için köyün yolunu tuttu. 120 haneli köyün 3 yıldır muhtarlığını yapan Ömer Kıl, ilk dönemi olmasına karşılık yıllardır eksik gördüğü sıkıntıları çözmek için yoğun çaba harcadığını anlattı.

“Cebimizden para harcayıp muhtarlık binası yaptık”

Köyün içinden geçen kanalın ıslahından sıcak asfalta, köye muhtarlık binası kazandırmaktan içler acısı haldeki cami tuvaletlerini yenilemeye kadar birçok icraatı azalarıyla birlikte yeri geldiğinde ceplerinden para harcayarak yaptıklarını söyleyen Kadıoğlu Köyü Muhtarı Mehmet Kıl, köyde yaşayan 425 vatandaşa ayrım yapmaksızın hizmet etmek için bu yola çıktığını anlattı. Köye yakışan bir muhtarlık binası yapmak için azalarıyla el ele verip her masrafı kendilerinin karşıladığını belirten Muhtar Kıl, tek amacının köyü için çalışmak olduğunu vurguladı.

“Burayı temizletmeseydim köyün içi su olacaktı”

İlk olarak çocukluk çağından bu yana temizlenmeyi bekleyen kanal için muhtar seçilir seçilmez kolları sıvadığını belirten Muhtar Kıl, şöyle konuştu:

“Ben ilk muhtar olduğum dönem, Devlet Su İşleri'ne gittim. Buranın temizlenmesi gerektiğini, bu kanalın içerisinde ağaçlar olduğunu belirttim. ‘Vatandaşlar geliyor burada içki içiyor, değişik pozisyonlarda buraları kullanıyor.’ diye söyledim. Sağ olsun DSİ müdürümüz buraya kepçe gönderdi, grayder gönderdi. 10 gün burada çalıştık. Burayı temizledik. Son su taşkınında temizlenmesine rağmen köprünün üzerinden sular geçti. Eğer burayı temizletmeseydim, komple köyün içerisi su olacaktı.”

“Köyümüz için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz”

Uzun yıllardır kanalın ıslah edilmediğini aktaran Kıl, “Ben küçükken bu dere açılmıştı. Ben muhtar oluncaya kadar da burası ağaçlık, ormanlık bir alandı. Buraya el atılmadı. Ben muhtar olur olmaz da bu icraatı gerçekleştirdim. Köyümüz için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz ve de yapacağız.”

 “Asfalt olmayan sokağımız kalmadı”

Düzce İl Özel İdaresi’nin 2021 programında olmamasına karşılık kurum yetkilileri ile yaptığı görüşmeler ve 3 yıldır sunduğu dilekçeler sonucu 400 metre sıcak asfaltı köyüyle buluşturduğunu ifade eden Muhtar Mehmet Kıl, “Şimdi bu yol daha önceden de yapılmıştı. Köyde yapılan bazı sokaklar vardı, yapılmayan bazı sokaklar vardı. Biz yapılmayan sokaklara programa alınmamasına rağmen, sağ olsun Özel İdare Genel Sekreterimiz olsun, İl Başkanımız Mustafa bey olsun, kendilerine rica ettim “Programa alınsın bu yollar.” dedim. Kendisine de buradan teşekkür ederim, gönderdi. Bu yollarımızı da yaptık. 400 metre asfalt programa alındı ama biz 400 metrenin biraz üzerine çıktık. Sağ olsun kırmadılar beni. Toz oluyordu, çamur oluyordu, vatandaşlar "Burayı ne zaman yapacaksın?" diye beni sıkıştırıyorlardı. Ben de 3 yıldır dilekçe yazıyordum. Sonucunda bu sene nasip oldu. Asfaltımızı yaptık. Elimizden gelen ne varsa köyümüz için halkımız için yapmaya çalışıyoruz. Köyümüzde şu anda asfalt olmayan sokağımızda kalmadı.”

“Anaokulunu aktif hale getirdik, cami tuvaletlerini yeniliyoruz”

Köyde yürüttüğü diğer çalışmalardan da bahseden Kil, “Köyümüzde camiimiz var, anaokulumuz var... Anaokulumuz aktif değildi, anaokulumuzu aktif hale getirdik. Bu dönem milli eğitim müdürlüğünden talep ettik. Köyümüzde anaokulu da şu anda aktif halde çalışıyor. Camimizde bir sorun yok. Camiimiz depremden sonra yapıldı. Güzel durumda şu anda. Tuvaletlerimizin malzemelerini aldık. Başlayacağız. Cami tuvaletleri içinde yine bir haber yapılmıştı. Biz bunları elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsun müftülüğe gittik. Müftülük bize dedi ki "Biz size malzeme verebiliriz." Odunlarını olsun, çimentolarını olsun, tuvalet taşlarını olsun, bize temin ettiler sağ olsunlar. Şimdi yavaş yavaş yapmaya başlayacağız. Böylelikle orayı da yenilemiş olacağız.”

“Çöpler pazartesinden pazartesiye toplanıyor”

Köyde çöp sorunu olduğu yönündeki şikayetler için ise Muhtar Kıl, şunları kaydetti:

“Çöplerle ilgili bir sıkıntı yoktu aslında. Buraya Özel İdare pazartesiden pazartesiye çöp toplamaya geliyor. Zaten burada çöp konteyneri daha önce de yoktu. Özel İdare bizim köyümüz için 3 tane çöp kovası verdi. Bu kovaları koyduk. Bu çöpler pazartesiden pazartesiye alındığı için, bizim vatandaşlarımız bunu dolduruyor, kapağını örtmüyor. Sonra köpeklerde çıkıyor, bunları yayıyor. Daha sonrada vatandaş çekiyor. "İşte muhtar köyle ilgilenmiyor, çöplerle ilgilenmiyor" diye basına gönderiyor. Tabii bize sorulduğu zaman "Bu çöpler pazartesiden pazartesiye alınıyor, doldurmayın." diyoruz. Camiden anons yapıyoruz. “Bunları doldurmayın.” diyoruz. Zaten bizim çöp kovamız yoktu 3 tane yeni geldi. Hani olsaydı 20 tane de onları köyümüze yerleştirseydik.”

“Bizi karalamak için böyle şeyler yapıyorlar”

Köyü için çalışmasına rağmen sürekli yanlış bilgilerle karalanmaya çalışıldığını savunan Muhtar Kıl, “Ben köy sakinlerinden kimseyi ayırmıyorum. Bana oy vermiş vermemiş diye ayırmıyorum. Bana oy vermeyenin de verenin de işini yapıyorum. Bizi sevmeyenler de oluyor sevenlerde oluyor. Bizi karalamak için böyle şeyler yapıyorlar. Bizde sizi bu yüzden olan biteni kendi gözünüzle görün diye davet ettik.” diye konuştu.

“Herkese kapım açık”

Öte yandan köyde hiç kimseyle sorununun olmadığının altını çizen Muhtar Kıl, köy sakinlerinin her talep ve şikayetini hassasiyetle dinlediğini ve herkese kapısının açık olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.