Arıcılar DAGEM'den sertifikalarını aldı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (DAGEM) eğitim alan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Arıcılar DAGEM'den sertifikalarını aldı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (DAGEM) eğitim alan kursiyerler sertifikalarını aldı.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:13
Arıcılar DAGEM'den sertifikalarını aldı

DAGEM'de gerçekleştirilen törende, merkezin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında düzenlediği 'Teknik Arıcılık Kursu'na katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törende konuşan DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kursiyerlere arıcılık hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Çakar, DAGEM'in bölgesel kalkınmaya her zaman destek verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ürün çeşitliliğinin artırılmasını, arıcılığın sadece bal üretmek olmadığını polen, arı sütü, arı zehri, propolis gibi ürünler üretilerek, hem sağlık, hem de ekonomik alanında iyileştirmelerin yapılabileceğini gösteren DAGEM'e teşekkür ediyoruz. Bu merkez bölgesel kalkınmanın en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bugün sertifika alan tüm arıcılarımıza başarılar diliyoruz, bol arılı, bol ballı arıcılık hayatları olur inşallah." 

DÜ Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş ise, kursiyerlerin bölgesel kalkınmaya destek olmak amacıyla güzel bir projeye imza attığını belirtti.

Eğitim sürecinin sonunda da kursiyerlerin yanında olacaklarını ifade eden Uğraş, "Kursiyerlerimiz ilgili alanlarda üretim yapmaya başlarsa ürünlerini firmalara pazarlama konusunda yine biz destek olacağız. Köylerde hayatı canlandırmak için isteyen köylülerin her zaman yanındayız. Köylülerimizin de bu fırsatları kaçırmamalarını öneriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Çakar, kursiyerlere eğitim sertifikalarını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.