15 Temmuz yıldönümü

Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, "15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz....

15 Temmuz yıldönümü

Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, "15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz....

13 Temmuz 2017 Perşembe 13:48
15 Temmuz yıldönümü

Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, "15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye" dedi.

Düzce’de odalar ve borsalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında ortak basın toplantısı düzenlendi.

Düzce Ticaret Borsası’nda komite adına ortak basın açıklaması yapan Nurettin Karslıoğlu, 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyledi.

Karslıoğlu, “15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarını tamamı da ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı, darbe girişimine karşı net tavır gösterdi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

’15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır’

Karslıoğlu, 15 Temmuz’da Türkiye demokrasisinin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdiklerini vurguladı. Bunun, dünyaya örnek olacak bir tavır olduğunu dile getiren Karslıoğlu, "Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir; Türkiye Cumhuriyeti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez" ifadesini kullandı.

Karslıoğlu, "Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır" diye konuştu.

Gücümüz milli irade

Karslıoğlu, 15 Temmuz kadar, darbe girişimi sonrasının da Türkiye açısından zorlu bir süreç olduğunu belirterek, darbe girişimi sonrası toplumun büyük bir travma yaşadığını söyledi.

FETÖ’nün, yalan haberlerle yurt dışında Türkiye aleyhine karalama kampanyaları yürüttüğüne işaret eden Karslıoğlu, ekonominin de bu saldırıdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Hükümetin STK’lar ile istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla ekonominin hızla toparlandığının altını çizen Karslıoğlu, "Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84