Düzce’de siyasette bugünlerde bir abi iki kardeşli ak parti milletvekili adayı listesi dillendirilmeye başlandı.
Peki ama neden bu abi algısı yaşanıyor.
Düzce tabanı kesinlikle totodan çıkan abileri ithal gelen abileri ve ablaları istemiyor bu net.
İthal ve totodan çıkan doğduğu yerde değil doyduğu yerde hayatını sürdüren vekil adaylarını istemiyor.
Ak parti genel merkezinde bir adaya Düzcenin yüzölçümünü kaç tane mahallesi kaç tane köyü var en son hangi köye gittin deyince apışıp kalmış.
Hayat niyetle nasip arasında yaşanır.
Memlekete hizmet edeceğim diye gelirken memleketin neye neden ihtiyacı olduğunu bilmek işin aslını oluşturuyor.
Biz Gelelim abi meselesine.
Faruk Özlü Abi ve yanında iki yeni isim. Ali Dilber ve İsa Şengüloğlu olsun. Faruk abi Bakanlığa devam ederse Düzce’nin Dördüncü etkili gücü olsun.
Fevai Arslan abi ve yanında iki yeni isimle yola devam edelim. Peki iki isim kim olsun Dursun Çakır ve Osman Gıdık olsun. Biri Teşkilat biri hukukçu hayırlı olur.
Metin Kaşıkoğlu abi olsun. Yanında İsa Şengüloğlu ve Dursun Çakır olsun. Bu abi iki yeni isimle Düzce’ye hizmet etsin.
Osman Çakır Abi olsun yanında Fazlı Mutlu ve Erkan Seçkin olsun Osman abisiyle Düzce’ye hizmet etsinler.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  Düzce halkı üzerinde büyük hatırı var. Düzcelininse Erdoğan’da hatırı varsa bu hatır Cumhurbaşkanından İthal vekil istemiyor.
Bu hatır gönül Düzce’de gerek taban gerekse teşkilat ı toparlayıp derleyecek abiye ihtiyacı var.
Bir komutan ordusunda en donanımlı en samimi ve sorumluluk alan komuta kademesini isterse Düzce’de böyle bir yapıda seçimlerde tercihini kullanmalı.
Eskiler olmasın, İthaller Olmasın, Totodan çıkanlar olmasın kim olsun peki.
Faruk Özlü abi Milletvekili olarak ta Bakan olarakta tartışmasız kalsın da abi olarak lider olarak birçok boşluğu dolduracak özelliğiyle Düzceye hizmet etsin bu genel kanı.
Diğer abi formüllerine bakarken bu abilerin en büyük zafiyeti ve özelliği halka dokunma noktasındaki bıraktıkları intibalar.
Abiler namaza cemiyete cemaate giderken ahaliye selam vermeden geçme arandığında bulunmama dert dinlerken dertle dertlenmeme gibi bilinen anılan hallerini ne kadar telafi edecekler bu çok önemli.
Vatandaşa dokunan vatandaşı dinleyen abiler zaten çiğ yemeyen karnı ağrımayan abiler.
Vatandaşa dokunmayan Düzcede gece birileriyle buluşup vatandaşın telefonunu bile açmayan anıldıkları bilindikleri isimlerle vatandaşla hasbihal etmeyen abiler otursun oturduğu yerde.
Seçim den seçime sahalara inen vatandaşı beş yılda bir gören abiler de çekilsin köşesine.
Şimdiki başkanlık sisteminde ruhuyla kalbiyle inamıyla vicdanıyla cüzdanıyla içinde Devlet Millet Ümmet derdi olmayan bu uğurda herşeyi feda edemeyecek abiler ablalar olmasın zaten.
Hele hele hatır gönülle Düzce’ye ithal gelip vatandaşın ulaşamadığı Ayşe Keşir gibi ablamız hiç olmasın. İl özel idaresinin borçlanma yolu ile temin ettiği parayı ödenek diye dağın fare doğurması misali seçmenlere mesaj atan Ayşe ablamız gelini olduğu Konya dan aday olması isabetli olur.
Herkesin abisi varda Düzce nin birde Ömer Küçük abisi var.
Düzce siyasetinde halka en yakın halkla en barışık kişilik olan Ömer abi partisininde kamuoyunda büyük teveccüh görmesi kendi tanınan bilinen yüzü ile arkasına bir kardeşi alıp getirecek kadar güçlü bir etki yaptı.
Chp li Zafer Teber abide var. Gerek il Başkanı Muharrem Tozan Gerek Zafer abi geçtiğimiz dönemki seçimlere baktığınızda bugün ittifak hesabınızda eklersek Düzce’de en etkili abilerden kardeşlerden biri. Bu hesaplara göre CHP Düzce de bir vekil çıkarıyor.
Evdeki hesap çarşıya uymuyor tabiki.
Ama Ak partililerin kişisel hissel hesaplarını bir kenara bırakıp geminin batmadan hedefe gitmesi için fedakarlık yaparlarsa ne ala. Yapmazlar yok melen park yok il genel meclisi seçimleri derken muhalefeti şımartan muhalefete gerek kalmayan muhalefet içinde devam ederlerse abi formüllerini konuşamayacak şekilde arabadan düşerler.
Ak Partide Faruk Özlü abi dışındaki abilerin olmadığı halka dokunan Memleket için dertli memleket meselelerine vakıf hepsinden önemlisi liyakat sahibi kardeşler listesi olursada kimse şaşmasın.

VAZGEÇİLEMEYEN MÜTAHİTLER NE OLACAK.
Akçakoca Beyören Köyünde iki sene evvel sıcak asfalt yapıldı. Sıcak safalt bir yıl sonra parçalanıp gitti. Zeminde kullanılan malzeme mukavemetsiz ve çamurlu olduğundan yol beter bir hal aldı.
Beyören Ak parti ilçe başkanı Dergah Akçanın köyü. Demekki Akçeli başkan Dergah Akça bu işe körler sağırlar birbirini ağırlar misali bakmış. 2018 senesinde yeniden yapılacak derken tamiratı bitti gitti.
Milletvekili aday adayı Dursun Çakırın yeninden yapılacak demesi boşa çıktı.
Kim yaptı bu yolu vazgeçilemeyen yüklenici. Ne oldu peki neden bozulan yerler tamir edilip yüklenici firmanın yükü devlete yüklendi.
Şimdi vazgeçilemeyen yüklenici 2018 yılında yapılacak asfaltları yüklenmeye hazırlanıyor. Nasıl olacak bu iş.
Vazgeçilemeyen yükleniciler  listesine eklenen eklenene.
Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde Melen Park projesi için gündem oluştu.
On yıllık kiraya verilmesini öngördüler. Öngören Ak partinin il yönetim kurulu nun yerel yönetim den sorumlu ve ildeki karar mekanizmasının en etkili beş ismi.
Meclis üyeleri on yıllık kiralamaya karşı çıkınca iş ortaya çıktı. Kime verilecek yatırımcı kim sorusuna sizin bilmenize gerek yok cevabı verilmiş meclis üyelerine. Doğru siz herşeyi bilmeyin ya ne denirse onu yapın . İl başkanının olmadığı Gurup toplantısında, Belediye Başkanının olmadığı Meclis toplantısında bu kararlar alınmış.
İddiaya göre İstanbul Ayazağa’dan Rizeli  Kalkanlar firması melen parka yatırım yapıp on yıllığına kiralayacakmış.
Şimdi 23 Mayısta Düzce deki bütün parklar ihaleye çıkıyor. Melen Parkta beş yıllığına ihale edilecek.
Her işin bir usulü bir üslubu var.
Gözünü karartıp ben dedim oldu ben ne dersem o olur demek bugünlerde hayra alamet değil. Hayırlı sonuçlarda doğurmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.