Türkiyede sokakta yürüyen 100 kişiye sorsak "Bodrumu biliyormusunuz ismini duydununuzmu daha önce gittinizmi " diye sonucu 3 aşağı 5 yukarı tahmin ettiniz bile ki bu konuda yapılan anketlerde durum şudur ki 100 kişide 80 kişi "Bodrum" ismini bildiğini ve gittiğini söyleyecektir.

Şimdi durup bir düşünelim 1945 yılında turizmle tanışmış ve işleve başlamış bir ilçe Akçakoca diğer tarafta ise 1990 yıllarında gündeme gelmiş yıldızı parlamış bir diğer ilçe Bodrum.

 Günümüz teknolojisinde sosyal ağlar insanlar tarafından yoğun olarak kullanımda İken aslında tanınmaya tanıtılmaya hiç ihtiyacı bile yokken her alanda çalışmalarını sürdüren bir turizm şehri Bodrum...

Kamu ve STK'ların ortak çalışması kaçınılmaz olan sürdürebilirliği ve başarıyı getirmekte ki bu yapılan çalışma bunun en büyük göstergesidir, bir TIR üstünde bodrum resimleri ve içinde bodrumun tüm güzellikleri gizli ve bu tur 26 İL gezecek.

Şimdi bir durup düşünmek lazım Bodrum bile böyle bir çalışmaya isim bilinirliği noktasında ihtiyacı yokken halen en hızlı bir şekilde reklam ve tanıtıma devam ediyor sürdürebilirliği sağlıyorsa demekki bizlerin daha çok çalışması lazım.

Elbet projeler yazılsın çizilsin lakin turizm sektörü yazılarak çizilerek rotası belirlenmeyen bir sektördür, anlık hareketlerin büyük etkiler yarattığı bir sektördür.

Hızlı karar verilip icraata geçilen bir sektördür, bu sektörün tozunu yutmuş sektörde tecrübe kazanmış kişilerin çalışarak düşünülen bir etkinliğin icraata geçmesi için üst kademelerdeki kişilerin olup olmaması noktasında karar vermelerini bekleyecek kadar hızlı hareket edilmesi gereken bir sektördür turizm.

Tüm bunların alt yapısı hiçbir farkındalık gözetmeksizin sağlanabilir ise her mesleğimde uzman kişiler işlerinin başına geçip rahat bir şekilde çalışmaları sağlanabilir ise köstek değil desteklenebilir ise çok güzel porjeler ortaya çıkar ve en ivedilik ile işleve girer.

Bodrum gerek avrupa pazarından gerekse rusya pazarından yaptığı reklam ve satış pazarlama yöntemleri ile turist akımını çok güzel bir şekilde sağlamakta, şimdi ise sıra iç pazarda, Türkiye'de şuan yaptığı ve yapacağı çalışmalar ile bunu çok iyi şekilde başaracak gibi gözüküyor.

BODRUMA GİRİŞ YAPAN TURİSTLERİN MİLLİYETLERİNE GÖRE DAĞILIMLARI 2015 YILI OCAK- EYLÜL SONU 2016 YILI OCAK-EYLÜL SONU ÜLKE TURİST SAYISI ÜLKE TURİST SAYISI;

 İNGİLTERE 220.074

HOLLANDA 92.751

FRANSA 49.817

BELÇİKA 65.167

POLONYA 70.782

RUSYA 40.241

İSVEÇ 29.714

ALMANYA 33.575

DANİMARKA 17.634

AZERBEYCAN 11.957

UKRAYNA 11.287

ÇEK CUMHURİYETİ 10.871

FİNLANDİYA 5.586

İTALYA 9.987

2015 Yılı Ocak-Eylül Ayı sonu itibari ile Milas-Bodrum Havalimanı dış hatlar terminaline gelen ziyaretçi sayısı : 743.178 *2016 Yılı Ocak-Ağustos Ayı sonu itibari ile Milas-Bodrum Havalimanı dış hatlar terminaline gelen ziyaretçi sayısı : 420.751 **2015 yılına oranla 2016 Yılı Eylül sonu itibari İle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84