OY KULLANMAYA GİTMEYECEKLER

Alacamescit Köyü sakinleri 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldılar.

OY KULLANMAYA GİTMEYECEKLER

Alacamescit Köyü sakinleri 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldılar.

16 Haziran 2018 Cumartesi 10:53
OY KULLANMAYA GİTMEYECEKLER

Türkiye 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyor. Ancak yapılan hazırlıklar toplumu da rahatsız edici boyutlar kazandığı da oluyor.

Çilimli’nin Mekez Orman Mahallesi Köyü’nun mahallesi olan Alacamescit Köyü sakinleri 24 Haziran’da sandığa gitmeme kararı aldılar.

24 Haziran seçimleri öncesinde yapılan seçimlerde kendi köylerinde oy kullanan Alacamescit Köyü sakinleri yapılacak olan seçimlerde Merkez Orman Mahallesi Köyünde oy kullanmalarına karar verildi.

2 sandık kurulacak olan bölgede daha önceden Orman Mahallesi Köyü ve Alacamescit Köylerine ayrı ayrı sandıklar gittiğini hatırlayan Köy sakinleri, yetkililere seslenerek yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istediler. Soruna çözüm bulunamaması halinde 150 kişi seçimlerde oy kullanmaya gitmeyeceği de ifade edildi.

SOYLU “TOPLUMCA ALINMIŞ BİR KARAR”

Aydın SOYLU, “bizler kendi köyümüzde oy kullanmak istiyoruz. Bizler eski köy okulumuzda 24 Haziran’da oy kullanmak istiyoruz. Bizleri Orman Mahallesindeki seçmen sandıklarına almışlar. Bugüne kadar bizler merkez mahallemizde oy kullanıyorduk. Neden böyle bir değişiklik yapıldığını bilemiyoruz. Bizler Köy olarak kendi yerimizde kullanmak istiyoruz. Eğer sandığımız bizim köyümüze gelmezse Köy halkı olarak hep birlikte karar alacağız ve oy kullanmaya gitmeyeceğiz. Bu bizim toplu olarak aldığımız bir karardır” dedi.

DÜZEN; “MUHTARLIK ÇEKİŞMESİNDEN DOLAYI”

Veysel Düzen, “ Bizler Orman Mahallesinde kurulan sandığa oy kullanmaya gitmeyeceğiz. Eğer bizim sandığımızı Alacamescit Köyüne alırlarsa aslanlar gibi gidip oyumuzu kullanacağız. Eğer sorunumuz çözülmese oy kullanmaya gitmeyeceğiz. İki köyün bir birleriyle muhtarlık çekişmesinden dolayı bu sorunu yaşıyoruz Muhtar seçimlerde bizlerden oy alamayacağını düşündüğünden dolayı sandıkların ikisini de kendi köyüne getirdi. Köyümüzde yüzde 80’i 150 kişiye yakın kişi oy kullanmaya gitmeyecek. MHP Vekil adayları bizleri ziyarete geldiler. Bu sorunumuzu çözmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlar ile bir araya gelen MHP Vekil Adayları ve İl Teşkilat üyelerine yaşadıkları sorunları anlatan köy sakinleri MHP Teşkilatından yaşadıkları sorunu çözmelerini istedi.

CABOĞLU; “BAŞVURULAR YAPACAĞIZ”

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, “ Bizler vatandaşlarımızın yanındayız. Onların dertleri sıkıntılar bizlerin sıkıntısıdır. Alacamescit Köyü sakinleri yaşadıkları sorunları bizlere ilettiler. Bizler gerekli mercilere resmi olarak başvuru yaparak sorunun çözüme kavuşması adına elimizden geleni yapacağız. Bilindiği üzere vatandaşların oy kullanmalarını Yüksek Seçim Kurulu organize ediyor. Sorunub seçime az bir süre kala bizlere iletilmesinden ziyade daha önce iletilmiş olunsaydı daha etkili olmaya çalışırdık. Bizler yine elimizden geleni yapacağız ve sorunun çözüme kavuşması konusunda ve vatandaşlarımız mağdur olmaması adına başvurularda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.