İmar Barışı Görüşüldü

Düzce Muhtarlar Derneğinde gerçekleşen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Barışı Yasasını anlattı.

İmar Barışı Görüşüldü

Düzce Muhtarlar Derneğinde gerçekleşen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Barışı Yasasını anlattı.

31 Temmuz 2018 Salı 14:21
İmar Barışı Görüşüldü

2018 Yılı öncesi imar edilen yapılara verilecek kayıt belgeleri ve kat mülkiyetlerini barındıran İmar Barışı Yasası, Düzce Muhtarlar Derneğinde gerçekleşen toplantıda ele alındı. Muhtarların yoğun katılımı ile geçen toplantı akıllardaki soru işaretlerine çözüm aradı.

Yüzyılın İmar Barışı

Düzce Muhtarlar Derneğinde gerçekleşen toplantıyı Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel açtı. Toplantının önemine vurgu yapan Yaşar Çengel yapılacak soru cevaplarla halkın önemli bilgiler edineceğini belirtti. Çengel: “Yüzyılın en önemli İmar Barış Yasası ile ilgili toplanmış bulunuyoruz. Umarım bu toplantıda çok önemli bilgileri vatandaşlarımıza aktaracağız” sözlerinden sonra sözü Ömer Cihangir’e bıraktı.

Bu Af Değil Barış

Düzce Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden, Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir: “Çoğu yerde İmar Affı olarak dillendiriliyor. Bu af değil. Bu İmar Barışıdır. Bakanlığımızın tamamen vatandaşın sıkıntılarını çözmeye yönelik çıkarttığı bir yasadır. İmar mevzuatına aykırı inşa edilmiş yapılara verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile vatandaşların sorunlarını çözmek. Vatandaşlar yaptıkları evlere iskân alamayabiliyor. Veya iskân aldıktan sonra üzerine daire çıkıyor. Bunlara çözüm bulmak amacındayız” dedi.

Kimler, Ne Şekilde Faydalanabilir?

Yasanın faydalarını açıklayan Cihangir sözlerine şu şekilde devam etti. “31 Aralık 2017’den önce binasını yapmış olan vatandaşlarımız bu kapsamdan yararlanabilmekteler. Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra Kat Mülkiyetine geçebilecekler. İlimizde de rastladığımız, hazine arazisi üzerine inşa edilmiş yapılar var. Bu belgeleri alan vatandaşlarımız, yapılarının bulunduğu araziyi hazineden satın almayı teklif edebilecekler. Ormanlarda durum biraz farklı. Yapı kayıt belgesi alabilirsiniz ama ormanın satışı pek mümkün görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Köy Evlerine Kaçak Muamelesi Yapılamaz

Toplantıya katılan muhtarların “Köylerde yapılan evler neden bu yasadan faydalanmalı?” sorusunu cevaplayan Cihangir: “1999 yılından sonra yasal sürece uygun inşa edilmiş binalara kimse kaçak muamelesi yapamaz, cezai işlem uygulayamazlar. Fakat bu gibi bina sahipleri gelip belgelerini almazsa kat mülkiyetine geçemezler. Abonelik sıkıntısı yaşamayanlar ve kat mülkiyetine geçecek olmayanları etkileyecek bir durum yok” sözleriyle konuya açıklık getirdi.

Son Güncelleme: 31.07.2018 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.