TUTANAKLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR…

Öncü Haber, bugün Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde yaşanan, Düzce Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük’ün adının karıştığı sağlık çalışanına şiddet iddiası ile ilgili ilk bilgilere ulaştı. Kalp Krizi şüphesi ile hastanenin Acil Servisi’ne başvuran Kütük’e, Tıp Fakültesi Öğrencisi Intörnler’in, ilgilenmediği ve hemşireye fiziki şiddet uygulamadığı ortaya çıktı. Olaya şahit olan hastanenin güvenlik görevlileri, konu ile ilgili hastane yönetimine ifade verdi.

TUTANAKLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR…

Öncü Haber, bugün Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde yaşanan, Düzce Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük’ün adının karıştığı sağlık çalışanına şiddet iddiası ile ilgili ilk bilgilere ulaştı. Kalp Krizi şüphesi ile hastanenin Acil Servisi’ne başvuran Kütük’e, Tıp Fakültesi Öğrencisi Intörnler’in, ilgilenmediği ve hemşireye fiziki şiddet uygulamadığı ortaya çıktı. Olaya şahit olan hastanenin güvenlik görevlileri, konu ile ilgili hastane yönetimine ifade verdi.

27 Kasım 2021 Cumartesi 17:48
TUTANAKLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR…

Düzce bugün, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi’nde meydana gelen sağlık çalışanına darp iddiası ile çalkalandı. Darp iddiasına adı karışan Düzce Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük, Düzce Üniversitesi yönetimi tarafından görevden uzaklaştırıldı. Ancak, Kütük’ün görevli sağlık personeline fiziki şiddet uygulamadığı öğrenildi.

Öncü Haber’in ulaştığı bilgilere göre, Mehmet Kütük, hemşire olan eşi ile birlikte kalp krizi şüphesi ile bugün sabah saat 08:40 civarında, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne gitti. Ön muayenesinin ardından, ‘Kalp Krizi Geçiriyorsunuz’ denilerek Acil Servisteki ‘Kırmızı Alana’ gönderilen Kütük, ‘Düzce Üniversitesi Personel Dairesi Başkanı’ olduğunu söylemeden, Tıp Fakültesi Acil Servisinde stajyer Intörnler’e uzman ve asistan doktoru sordu. Stajyer öğrencilerin ‘Şikayetiniz ne?’ diye sorması üzerine Kütük, ‘Göğsüm ağrıyor, kalp krizi geçirme riskim var’ cevabını verdi.

Kalp krizi riski olan hasta ile ilgilenilmedi

Bunun üzerine stajyer Intörnler, tarafından ‘Sizin bir şeyiniz yok sadece göğüs ağrısı yaşıyorsunuz’ denilerek yeşil alana gönderilmek istendi. Kırmızı Alandan çıkan Kütük, fenalaşması üzerine bir koltuğun üzerine oturdu. Kolu uyuşan ve durumu gittikçe kötüleşen Kütük’ü gören hemşire eşi, yardım için uzman doktorların ve asistanların bulunduğu odaya yöneldi. Ancak, odada hiçbir uzman ve asistanın bulunmaması nedeniyle Kütük, güvenlik görevlisi ile birlikte tekerlekli sandalyeye bindirerek yeniden Kırmızı Alana götürülmek istendi. Tam bu sırada kendisi ile ilgilenmeyen stajyer öğrenciler, Kütük’e bakarak gülmeye başladı. Bunun üzerine sinirlenen Kütük, elleri ile tekerlekli sandalyenin kolçaklarına vurmaya başladı ve hepsinden şikayetçi olacağını söyledi. Bu sırada Kütük’ün eli, koridorunda dar olması nedeniyle yanından geçen hemşirenin koluna çarptı.

Güvenlik görevlileri gördükleri gerçekleri anlattı

Olaya şahit olan güvenlik görevlilerinin hastane yönetimine verdikleri ifadeye göre ise; Kütük’ün fenalaştığını gören ve Düzce Üniversitesi Daire Başkanı Olduğunu öğrenen stajyer öğrenciler, durumun ciddiyetini anlayınca başında toplandılar ve kendisine ‘Neden Daire Başkanı olduğunuzu söylemediniz?’ sorusunu yönelttiler. Bunun üzerine Kütük, hastaneye ‘Daire Başkanı olarak değil, hasta olarak gittiğini söyledi.

Hemşire önce darp edilmediğini söyledi, sonra şikayetçi oldu…

Yaşanan bu gelişmelerin ardından stajyer öğrenciler, asistan doktorun bulunmadığı bir ortamda Kütük’ün EKG’sini çekti. Hastaneye gelen Kardiyoloji Doktoru Kütük’ün kalp krizi geçirdiğini söyleyerek, müdahale için üst katta bulunan odaya aldırdı. Kalp krizi geçirme riski taşıyan Kütük, müdahale edilmesini beklerken, odaya giren Hasan isimli Kardiyoloji Doktoru Kütük’e ‘Sen benim stajyer öğrencilerimi nasıl şikayetçi olmakla tehdit edersin’ diye çıkışmaya başladı. Kardiyoloji Doktorunun bağırıp çağırması üzerine Kütük, ‘Hepinizi mahkemeye vereceğim’ diyerek göğsünde bulunan EKG portlarını sökmeye başladı. Bunun üzerine Kardiyoloji Doktoru, Kütük’ün hemşireyi darp ettiği iddiasında bulundu. Odaya çağrılan ve darp edildiği iddia edilen hemşire ise ‘Darp etmedi, koridordan geçerken koluma çarptı’ diyerek, darp iddiasını çürüttü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Kütük hastaneden ayrılmak üzereyken, bir asistan doktor, olayı gören görgü şahidi hasta ve hasta yakınlarından imza almak istedi. Oda da ‘Beni darp etmedi’ diyen hemşire ise, yaşanan gelişmelerin ardından, ‘Darp edildim’ diyerek, Kütük’ten şikayetçi oldu. Kütük’te bu sırada Üniversite ve Tıp Fakültesi yönetimini arayarak, durumu anlattı.

Olayın gerçeği hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı

Tüm bu yaşananlar, hastanenin güvenlik kameralarına yansırken, olayı gören güvenlik görevlileri de üniversite yönetimine verdikleri ifadede, yaşananların gerçek dışı olduğunu söylediler.

Kütük hakkında Acil Servis’te hazırlanan ‘Hemşireyi Darp Etti’ şeklindeki epikriz raporu da, olaya şahit olan güvenlik görevlilerinin ifade vermelerinin ardından, ‘Koridordan gereçken kolu sağlık çalışanına çarptı’ şeklinde yeniden düzenlendi.

Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük’ün ise, Kardiyoloji Servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Yaşanan bu olaylar ile ilgili insan sağlığını hiçe sayarak yalan beyanlarda bulunan doktor, stajyer Intörnler ve hemşire hakkında kurum içi soruşturma başlatması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84