YANMAZ ŞİKAYET ETTİ, SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın, ilçedeki imar rantı ile ilgili Belediye Meclis Üyelerine ‘İmanlı ve Dürüstseniz Bu kararı İptal edin!’ diye seslenen Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yönelik suç duyurusunda savcılık takipsizlik kararı verdi.

YANMAZ ŞİKAYET ETTİ, SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın, ilçedeki imar rantı ile ilgili Belediye Meclis Üyelerine ‘İmanlı ve Dürüstseniz Bu kararı İptal edin!’ diye seslenen Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yönelik suç duyurusunda savcılık takipsizlik kararı verdi.

10 Mart 2023 Cuma 17:49
YANMAZ ŞİKAYET ETTİ, SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Akçakoca Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçen, ancak Cumhur İttifakı’nı ikiye bölen imar düzenlemesinin perde arkasını kendisinin hazırlayıp sunduğu 12 Kasım 2022 tarihli Yorumlu-Yorum programında anlatmıştı.

Programda Cumhur İttifakı Meclis Üyelerini ikiye bölen meclis kararı ile İlgili Yorumlu-Yorum programında Ünsal, “Akçakoca Sapak mevkiinde bir Ayazlı Mahallesi var. Bu alanda bir camii var! Allah rahmeti ile muamele eylesin, Hacı Yakup Amca diye bir amca vardı, yıllarca buraya caminin yapılması için büyük bir mücadele verdi, ismi de orada bir caddeye verildi. Caminin yanında bir yol var. Orada 61 parsel, bir de 48 parsel vatandaşın arsası var. Tam bu parsellerin arasında bir yol var. Bu 61 parselde bulunan arazinin bir tarafı karayollarına sınır ve 15 metre çekme mesafesi var karayollarından, yani yolun başladığı yerden. Arazi de çok büyük bir şey yapamıyorsunuz. Ama bu arkadaki yol bu araziye dahil olursa, değme keyfine. 3 bin liralık yer oldu, 10 bin lira. Yani rant üstüne rant… Evet, bu karar çıkıyor belediye meclisinden. Akçakoca Belediye Meclisi’nden rant kararı çıkıyor. Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Cumhur İttifakı’nın belediye başkanı; hani sıkıştığı noktada, AK Parti teşkilatı ile istişare ediyor, oradan netice alamadığı zaman iş ile intikal ediyor, İlhami Caboğlu var MHP İl Başkanı aracılık ediyor, Mustafa Keskin devreye giriyor, Cumhur İttifakı’nın İl Başkanı ‘Neden kavga ediyorsunuz, yardımcı olun, seçime gireceğiz’ bu senaryoları dinliyorduk. Biz de söylüyorduk buradan zaman zaman. Ama işin enteresanı ne biliyor musunuz burada? AK Partili belediye meclis üyeleri bu rant kararına itiraz ediyorlar. İtiraz ediyorlar, ama destekleyenler kim? Daha önce MHP’de bulunup istifa eden Kadem Direk beyle, yine Sinan Akın destekliyorlar. CHP meclis üyesi de destekliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, avukatı aracılığıyla soluğu Akçakoca Adliyesi’nde alarak, Ünsal hakkında ‘Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret, İftira, Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçlaması ile suç duyurusunda bulunmuştu.

Dava dosyasını inceleyen Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kamu görevlisine hakaret suçu yönünden bahse konu yayın içeriğinde herhangi bir hakaret suçu bulunmadığı, içeriğin eleştiri mahiyetinde olduğu, iftira suçu yönünden müşteki hakkında soruşturma veya kovuşturma başlatılması kastıyla hakaret etmesi gerektiği dosya kapsamında şüphelinin açıklanan şüphelinin açıklanan şekilde kasıtla hareket ettiğine delil bulunmadığı, dolayısıyla suçun yasal unsurları itibariyle oluşmadığı, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu açısından ise şüphelinin sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle hareket etmesi gerektiği, somut olayda şüphelinin bu şekilde hareket ettiğine dair delil bulunmaması nedeniyle atılı suçun yasal unsurları itibariyle oluşmadığı anlaşıldığından, şüpheli hakkında kamu adına  Kavuşturmaya Yer Olmadığına” dair takipsizlik kararı verdi.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84