17 Yıllık Aşk Üç marka İle taçlandı.

2001 yılında balıkçıların kahvesinde başlayıp Akçakoca’dan bir marka olarak doğup Ankara ve İstanbul’da açtığı şubelerle kabul gören hamsi balıK restoran bünyesinden iki marka daha çıkararak yeni yerine geçmek için misafirlerine son defa servis yaptı.

17 Yıllık Aşk Üç marka İle taçlandı.

2001 yılında balıkçıların kahvesinde başlayıp Akçakoca’dan bir marka olarak doğup Ankara ve İstanbul’da açtığı şubelerle kabul gören hamsi balıK restoran bünyesinden iki marka daha çıkararak yeni yerine geçmek için misafirlerine son defa servis yaptı.

04 Haziran 2017 Pazar 02:33
17 Yıllık Aşk Üç marka İle taçlandı.

Akçakoca balıkçı barınağında kahvehaneden balık sektöründe bir markaya dönüşen Hamsi eski adı Tezel Kamping olan Akçakoca’nı en nadide manzaralarından birine sahip Esentepe’deki yerine Hamsi Balık, İlla et, Sohbet Kafe ve butik otel olarak 10 Haziranda hizmete girecek.

Hamsi markasını eşinin de desteği ile bugünlere taşıyan işletme sahibi Ali Çubukçu” Kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin başlattığı çalışmaya duyarlılık gösterip belediye ile uzlaşıp Akçakoca’da Tezel kamping tesislilerini kiraladık. Burada balık et ve sohbet kafe adıyla toplumun her kesimine hitap edecek bir konseptle yeni yerimize taşınmaya başladık. Tesisin en büyük avantajı manzarası ve konumunu butik otelle yenileyerek çalışmalarımızı tamamladık. Nasipse 10 haziran da hizmete başlıyoruz. 17 yıllık emeğim olan hamsi restoranın yerinden ayrılmak çok zor. Ancak Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenicini bize turizm yatırımları için verdiği söz ve önümüzü açan yaklaşımı biziz teselli ediyor” dedi.

TARİHÇESİ OLAN İLLA MARKASI ET SEKTÖRÜNE GİRİYOR

Akçakoca’da İlla Caddesinden esinlenerek et markası oluşturduklarını ifade eden Ali Çubukçu” İlla et bulunduğumuz yeni yerimizde illa caddesi var. Tarihçesi de Bizans tekfurunun bir kızı varmış illa isminde. O tarihte oğuz boylarından gelen bir alperen Tekfurun kızı illa yı sevmiş. Bizans Tekfuru kızını alperene vermemiş. Bir rivayete göre Tekfurun kızı illa bu kayalıklardan atlayarak intihar ettiği rivayet edilir. Bu efsaneden dolayı Rahmetli Belediye Başkanı Hüseyin Yanmaz bu caddeye illa ismini koymuş. Bizde hadise bu kayalıklarda gerçekleştiği için et markamızın ismini illa et olarak koymayı uygun gördük” diyerek hamsi balıkta yakaladıkları çıtayı et ve diğer hizmet sektöründe devam ettireceklerini söyledi.

HER KESİME HİTAP EDECEK BİR KONSEPT OLUŞTURULDU.

Balığın lüks ve pahalı olduğuna dikkat çeken Çubukçu “ Yıllardır yabancı turistlerin gözdesi olan Tezel kamping alanının her kesime hitap etmesi için sohbet kafe olarak yeni bir tesis oluşturduk. Burada sıcak soğuk içecek sunum yapılacağı gibi fırında pide yapılıp servis edilecek. Buradaki amaç ekonomik olarak bu manzaranın doğallığın imkanını herkese sunmaktı. Nitelikli et, balık ve pide yemek isteyen herkese açık mekan haline geldik. Arazi yapısı eğimli olduğundan cam asansör yaparak bu sorunu aştık. Ciddi bir yatırım yaptık. İnşallah mahcup olmayacağız” dedi.

HAMSİ SON GECESİNE PERSONELİ İLE BİRLİKTE İFTARLA VEDA ETTİ.

Kentsel Dönüşüm kapsamında balıkçı barınağında yıkılacak Olan Akçakoca’nı sektöründeki ilk markası Hamsi Balık Restoran son servisinde çalışan personeli ile birlikte iftar yaparak tamamladı. 17 Yıldır Barınağın uç noktasında hizmet veren işletmenin sahibi ve çalışanları iftar yemeğinde yerinden ayrılmanın hüznünü yaşadılar.

Son Güncelleme: 04.06.2017 02:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.