Kategoriler

GÜNDEN BÜYÜK DÖNÜŞÜMDEKİ BİLİNMEYENLERİ ANLATTI

Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, Cedidiye Meydanı’ndan başlayarak İstanbul Caddesi boyunca devam edip Millet Bahçesi’ni de içine alan Kent Estetiği Projesi ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehir merkezindeki dönüşüme büyük önem verdiğini ve çalışmalarını bizzat takip ettiğini belirten Günden, projenin bitiriliş takviminin öne çekildiğini ifade ederek, “Proje tamamlandığında Düzce yeni yüzüne kavuşacak.” dedi.

Şehrin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi boyunca uygulanacak olan Kent Estetiği Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Cedidiye Meydanı, İstanbul Caddesi Cephe Giydirme ve Millet Bahçesi projelerinin bir uyum içerisinde ilerlediği şehrin gözbebeği olan İstanbul Caddesi’nde üstyapı çalışmaları 14 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, Kent Estetiği Projesi’nin detaylarını Öncü Haber mikrofonuna anlattı. Projede etap etap ilerlendiğini kaydeden Günden, “İstanbul Caddemiz bizim ana bir arterimiz. Onun da güzel olmasıyla alakalı belediyemiz birçok çalışma yaptı. En son bizim dönemimizde, yani bu dönemde güzel bir çalışma olan Kent Estetiği Projesi dediğimiz Cedidiye Camisi’nden İstanbul Caddesi ve valilik önüne kadar olan bir proje hayata geçiriliyor. Bu projede etap etap ilerliyoruz. İlk etap olarak Cedidiye Camisi’nden başlayıp, 350 metre alanda çalışmalar başladı.” diye konuştu.

“Belediyemiz esnafımız etkilenmesin diye çalışmayı öne çekti”

İstanbul Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarının sorunsuz şekilde tamamlandığına dikkat çeken Günden, “İstanbul Caddesi Cephe Giydirme ve Peyzaj Düzenlemesi ihalesi mayıs ayının sonundaydı. Hatta mayıs ayının sonuna gelmeden, bu ihale yapılıp başlayacaktı. Fakat hepimizin bildiği gibi pandemiden dolayı 17 günlük tam kapanma olunca belediyemiz bu kapanma sürecinde, esnafımız etkilenmesin diye çalışmayı öne çekti. İhale süreci ayın son günüydü. Belediyemiz bu 17 günlük kapanma süresinde üstün bir gayret gösterdi 7/24 esasına göre çalıştı. Belediyenin ilgili bütün birimleri çalışarak, hepimizin görmüş olduğu altyapıyı bitirmiş oldu. Mayıs ayının son gününde ihalesi yapıldı, ihale sürecinin bir itiraz süresi oluyor. Bu süreçlerin dolmasını bekledik ve bu süreç bitti.” şeklinde konuştu.

14 Haziran’da çalışmalar yeniden başlıyor

İhale sürecindeki itiraz süresinin dolmasının ardından üstyapı çalışmalarına da hızlı bir şekilde başlanacağını dile getiren Günden, proje tamamlandığında Düzce’nin yeni kimliğine kavuşacağını söyledi. Günden, “Aldığım bilgiye göre bu pazar günü ya da önümüzdeki hafta pazartesi-salı günü bu süreç tamamlanacak ve üst yapı çalışmalarına başlanacak. Ortalama 13.000 metrekarelik bir taş döşeme işi, kent mobilyaları, iki buçuk metreyi geçmeyecek yüksek ağaçlar yerleştirilecek. Ağaçların seçimini, değerli Bakanımız, Belediye Başkanımız bizzat yaptı. Bittiği zaman çok güzel bir cadde olacak. İnşallah halkımızın beğeneceği bir cadde olacak, kısa sürede de biteceğini düşünüyoruz. Çünkü süreç çok güzel işliyor, hatta erkene alındı bu süreç. İhale süreci de tamamlandı. Önümüzdeki hafta pazartesi ya da salı günü üst yapının yapımına hızlıca başlanacak. Proje tamamlandığında ise Düzce yeni yüzüne kavuşacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum hem esnafa hem de Düzce halkına.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
MAGAZİN
56 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
29 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE
DÜZCE
14 Kez Görüntülendi.
ELDE EDİLEN GELİR KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İNŞAATINDA KULLANILACAK