Kategoriler

DÜZCE SGK’DAN HATIRLATMA

Düzce SGK İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada SGK borçlarını yapılandırma peşin ödemelerinin ve ilk taksitlerin ödenmesinin 31 Mart’a kadar ödeme yapmayan işverenlerin yapılandırma fırsatından yararlanabilmesi ve yapılandırmasının bozulmaması için peşin ödeme tutarını geç ödeme zammı ile birlikte 30 Nisan’a kadar ödemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borç ödemelerine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma için son tarihi açıkladı.

Düzce SGK İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla SGK borçlarını 7256 sayılı Kanun uyarınca peşin ödeme seçeneğiyle yapılandıran ve peşin son ödeme tarihi olan 31 Mart'ı kaçıran işverenler için hatırlatmada bulundu.

Vatandaşların yapılandırma fırsatından yararlanabilmesi ve yapılandırmasının bozulmaması için peşin ödeme tutarını geç ödeme zammı ile birlikte 30 Nisan'a kadar ödemeleri gerektiğinin altı çizildi. Yapılan açıklamada 30 Nisan'a kadar geç ödeme zammı ile birlikte peşin ödeme yapılması halinde yapılandırmanın bozulmayacağını ve yapılandırma haklarından yararlanmaya devam edileceğini belirtildi.

7236 sayılı Kanun uyarınca tercih edilen ödeme planın değiştirilebileceği aktarılarak, "SGK borçlarını yapılandırmaya yasal süre içerisinde başvurmak kaydıyla, taksitle ödeme yolunu tercih etmiş olan İşverenlerin, ilk taksiti ödeyip ödemediği göz önünde bulundurulmaksızın 30 Nisan mesai sonuna kadar peşin ödeme talebinde bulunması ve peşin olarak hesaplanan borcu 6183 sayılı Kanunun 51. maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranı üzerinden hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödemesi halinde peşin ödeme hükümlerinden yararlanılması mümkün olacaktır." denildi.

Söz konusu hükümden yararlanmak isteyen işverenlerin yapılandırma başvurusunda bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvurarak taksitli ödeme planlarını peşin ödeme planı olarak değiştirmeleri gerekiyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
6 Kez Görüntülendi.
BAYRAMLIK AĞZIMIZI BAYRAMDAN SONRA AÇACAĞIZ
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
SÜRÜ HALİNDE DOLAŞAN SOKAK KÖPEKLERİ KORKU SALIYOR
DÜZCE
18 Kez Görüntülendi.
‘İYİLİK SOFRASI’ İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ
DÜZCE
17 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN YARDIMCISI KILIÇ: “ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
DÜZCE
82 Kez Görüntülendi.
KURAK GEÇEN YAZ MEVSİMİNİN ARDINDAN UĞUR DERESİ UMUT OLDU
DÜZCE
86 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ’YÜ PARTİLİ AYIRMAKSIZIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETTEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”
DÜZCE
63 Kez Görüntülendi.
YANGIN KÖYLÜLER VE İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE SÖNDÜRÜLDÜ
DÜZCE
4 Kez Görüntülendi.
“HEP BANA HEP BANA” OLMAZ DÜZCE’YE FAYDANIZ OLSUN!
DÜZCE
58 Kez Görüntülendi.
“BEDELİ PEŞİN ÖDENMİŞTİR” DİYEREK ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
40 YILLIK HATLAR ÇELİK BORULARLA YENİLENİYOR