BÜYÜK GÜN GELDİ

BÜYÜK GÜN GELDİ

Türkiye’nin gözü kulağı bugün saat 15.00'te başlayan olan Kabine Toplantısı’nda. Toplantıda yeni tip koronavirüsle mücadelede gelinen durum masaya yatırılarak ‘yerinde karar’ döneminde hangi ilde nasıl bir normalleşme süreci başlatılacağı karara bağlanacak. Alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen "yerinde karar" döneminin ilk Kabine toplantısına başkanlık ediyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaki Bilim Kurulu'nda tartışılarak karara bağlanan tavsiyeleri konusunda kabineye bir sunum yapacak. Koca, il il vaka ve vefat sayılarındaki son durumu, mutasyonlu virüsn ülke genelindeki yayılımı ve alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini anlatacak.

TÜM KISITLAMALAR YENİDEN ELE ALINACAK

Toplantıda yapılan değerlendirmeler ışığında risk durumunun düşük olduğu illerde daha önce bugün başlanacağı açıklanan ancak son dakika kararı ile ertelenen yüz yüze eğitime geçiş ile ilgili karar alınacak.  

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi, hafta içi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için uygulanan kısıtlamanın normalleşme çerçevesinde kademeli kaldırılmasına yönelik yeni kararlar alınması bekleniyor.

Öte yandan 2020 mart ayından bu yana salgın tedbirleri nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren esnaf da bugünkü toplantıdan çıkacak olan olası açılma kararını merakla bekliyor.

Toplantıda risk durumu düşük olan illerden başlamak üzere lokanta, kafe, restoran ve kıraathanelerin yeniden açılması, halı sahaların da yeniden işler duruma getirilmesiyle ilgili kararlar alınacağı öngörülüyor.

Yorumlar
user

Daha Fazla Haber
DÜZCE
83 Kez Görüntülendi.
“TALİH ÖZCAN AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYOR”
DÜZCE
60 Kez Görüntülendi.
İSTİFALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
DÜZCE
31 Kez Görüntülendi.
TÜRKSEVEN HAFIZ ÖĞRENCİLERE HEDİYE TAKDİM ETTİ
EKONOMİ
41 Kez Görüntülendi.
AÇILIŞ KURDELESİNİ AZİZ YILDIRIM VE BAŞKAN ÖZLÜ KESTİ
DÜZCE
5 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN DERDİYLE DERTLENMEZSEN SONUÇ BU OLUR
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
TAKLA ATAN ARAÇTAKİ SÜRÜCÜ KAZAYI BURNU BİLE KANAMADAN ATLATTI
DÜZCE
15 Kez Görüntülendi.
TÜM EKİPLER VE KÖYLÜLER SEFERBER OLDU
AKÇAKOCA
13 Kez Görüntülendi.
CANKURTARANLAR TARAFINDAN BULUNAN 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ
SİYASET
8 Kez Görüntülendi.
VEKİLLE BAŞKAN TARIMSAL ARAZİLERDE OSB’YE KARŞI
AKÇAKOCA
14 Kez Görüntülendi.
“HEMŞEHRİLERİMİZİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE AKÇAKOCA’YA BEKLİYORUZ”