Kategoriler

ÖĞRENCİLER HEMOFİLİ HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, kandaki kalıtsal bir pıhtılaşma bozukluğu olan hemofili hastalığını duyurmak ve hemofili hastalarına ulaşıp onları buluşturmak amacıyla “Onda Bir Kırmızı Düzce Hemofili Destek Ağı Projesi” etkinliğini, farkındalık oluşturmak için sessiz bir şekilde gerçekleştirdi.

Düzce Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan gönüllü öğrenciler ve hemofili hastaları, kanda pıhtılaşmayı sağlayan Faktör 8 proteinine dikkat çekmek için 8 dakika boyunca kan damlası şeklinde dizilerek beklediler. Hemofili hastalığının bileşenlerinden biri olan Faktör 8, kan damlası ve kırmızı renk gibi diğer sembollere de başvuran öğrenciler, hastalığı simgesel yollarla tanıtmak istedi.

Projenin fikir sahibi öğrenciler, projeyi tasarlarken Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birgül Öneç'ten fikir aldıklarını söyledi. Türkiye Hemofili Derneği'nin desteğini de alarak etkinlikle birçok hemofili hastasına ulaşan öğrenciler, oluşturdukları Düzce Hemofili Destek Ağı sayesinde hastaların birbirleriyle iletişim kurarak grup içi dayanışma ile yardımlaşmalarını amaçlıyor.

Etkinlikte 'Bu Ülkede Hemofililer de Vardır', 'Hayata Birlikte Kanalım', 'Bulaşıcı Değil Birleştirici', 'Hemofiliyi Tanı' şeklinde söylemlerini aktarıp ilk adımlarını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi öğrencileri, ilerleyen zamanlarda da çeşitli aktiviteler ile projeyi çeşitlendirmek ve geniş bir hasta ağı oluşturmayı hedefliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BAYRAMLIK AĞZIMIZI BAYRAMDAN SONRA AÇACAĞIZ
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
SÜRÜ HALİNDE DOLAŞAN SOKAK KÖPEKLERİ KORKU SALIYOR
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
‘İYİLİK SOFRASI’ İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ
DÜZCE
23 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN YARDIMCISI KILIÇ: “ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
DÜZCE
85 Kez Görüntülendi.
KURAK GEÇEN YAZ MEVSİMİNİN ARDINDAN UĞUR DERESİ UMUT OLDU
DÜZCE
99 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ’YÜ PARTİLİ AYIRMAKSIZIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETTEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”
DÜZCE
66 Kez Görüntülendi.
YANGIN KÖYLÜLER VE İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE SÖNDÜRÜLDÜ
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
“HEP BANA HEP BANA” OLMAZ DÜZCE’YE FAYDANIZ OLSUN!
DÜZCE
62 Kez Görüntülendi.
“BEDELİ PEŞİN ÖDENMİŞTİR” DİYEREK ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
40 YILLIK HATLAR ÇELİK BORULARLA YENİLENİYOR