Kategoriler

ŞARTLARIN KABUL EDİLMESİ İLE GREV SONA ERDİ…

Bir süredir taleplerinin karşılanmadığı gerekçesi ile fabrikanın önünde grev yapan Erciyas Boru Fabrikası çalışanları, işverenin tüm şartlarını kabul etmesi ile grevi sonlandırdı. CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, grevin sonlandırılması için işçi ve işveren arasında arabuluculuk görevini üstlenmişti.

Erciyas Çelik Boru Fabrikasında çalışan yüzlerce işçi, haklarını alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde DİSK’e bağlı  Birleşik Metal-İş Sendikası koordinesinde grev yapma kararı almıştı. CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’ın da işçi ve işveren arasında ara buluculuk görevini üstlendiği grevden sevindiren haber geldi.

Sendika yetkilileri ile masaya oturan fabrika yönetimi, işçilerin tüm taleplerini kabul etti. İmzalanan toplu iş sözleşmesinde maaşların ortalama 49 bin TL’ye çıkarılmasında karar kılındı. Ayrıca işçilere toplu 25 bin TL para verilmesi, işçilere her ay bin 100 TL erzak yardımı ortalama saat ücretinin 150, 50 TL olarak yeniden düzenlenmesi gibi işçilerin haklarını koruyan bir çok madde toplu sözleşmede yer aldı.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
78 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ‘SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLANSIN’ DİYE BASTIRIYOR!
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
“2026 AV SEZONU SONA ERDİ”
DÜZCE
24 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI YAYIMLANDI
ASAYİŞ
35 Kez Görüntülendi.
2 AYRI OPERASYONDA YAKALANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
DÜZCE
126 Kez Görüntülendi.
VALİ MAKAS: “KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELDİR”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
KADIN HASSASİYETİYLE HAYATA BAĞLIYORLAR
ASAYİŞ
135 Kez Görüntülendi.
JANDARMA EKİPLERİ KIZ ÇOCUĞUNU AİLESİNE TESLİM ETTİ
DÜZCE
35 Kez Görüntülendi.
KADININ MÜCADELESİ, ‘ÖNCE VATAN’ MÜCADELESİDİR
ASAYİŞ
63 Kez Görüntülendi.
AİLESİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR
DÜZCE
79 Kez Görüntülendi.
PROJEYE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI