Hikmet Keskin 2.5 Yılını Değerlendirdi

Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin düzenlediği basın toplantısında görevde geçirdiği 2.5 Yıllık süreyi değerlendirdi.

Hikmet Keskin 2.5 Yılını Değerlendirdi

Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin düzenlediği basın toplantısında görevde geçirdiği 2.5 Yıllık süreyi değerlendirdi.

19 Eylül 2018 Çarşamba 14:30
Hikmet Keskin 2.5 Yılını Değerlendirdi

İl Başkanı Hikmet Keskin gerçekleştirdiği toplantıda 2.5 yıl içinde gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Projeleri detaylı olarak anlatan Keskin, Düzce'yi değişime hazırladıklarını dile getirdi.

Keskin'in açıklaması şu şekilşde:

EĞİTİM

“2015 yılında ‘Düzce’nin Gelişimi ve Değişimi’ için söz vererek çıktığımız bu yolda acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, teşkilatlarımızla bir bütün olarak başarılarla dolu 3 yılı geride bıraktık” diyerek sözlerine başlayan Keskin, AK Parti teşkilatları olarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her dem bizlere verdiği destek ve hükümetimizin sağladığı imkanlarla birlikte ilk olarak ‘Herşey Çocuklarımızın Geleceği İçin’ sloganıyla Düzcemizin gözbebeği üniversitemizin öğrenci sayısını 23 binden 30 bine çıkmasını sağladık. Bu süreçte 16 okulun yapımını bitirdik, 212 derslik inşa ettik ve açılışlarını yaptık. 11 okulumuzda 205 derslik inşaatları da devam etmektedir. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 20 okul ve 308 derslik daha inşa edeceğimizin de bilinmesini isterim.

Geçen süreç içerisinde Düzce Merkez başta olmak üzere ilçelerimiz ve beldelerimizde dahil eğitime harcadığımız para 58 milyon 950 bin TL’dir. 55 milyon 319 bin TL daha harcama yapacağız” dedi.

Keskin’in Düzce’ye yapılan yatırımlarla ilgili açıklamaları şu şekilde;

BİLİM VE SANAYİ

Dönemin Bu süreç içerisinde yine AK Parti teşkilatları olarak, Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü Bey’in de girişim ve destekleriyle birlikte şehrimizin Bilim ve Sanayi kenti olması adına alt yapı çalışmalarımıza başladık.

Düzce bilgiyi üretecek, bilgi teknolojiye dönecek ve sanayi de teknoloji ile buluşacak dedik. Bu minvalde Çilimli, Akçakoca ve Gümüşova ilçelerimizde yeni kurulacak OSB’lerde 20 bin kardeşimize istihdam sağlamayı hedefliyoruz.

Sizlerinde bildiği üzere yapımına 2015 yılında başlanan ve 30 milyon TL bütçeli Düzce Üniversitesi Teknopark’ının açılışını kısa süre içerisinde gerçekleştirdik ve hizmete başladı. Teknopark’ın yanı sıra Düzce Bilim ve Teknoloji Merkezi başta olmak üzere Afet ve Farkındalık Merkezi ile yapımına 2017 yılında başlanan ve 2019 yılında tamamlanmasını ön gördüğümüz 8,5 milyon TL bütçeli Bilim ve Sanat Merkezi ile Düzce’mizin geleceğine hizmet etmeyi sürdürüyoruz.

Düzce’nin coğrafi konumundan ötürü özel olarak geliştirilecek çalışmalar ve ortaya konacak hükümler ile sanayicimizin de, turizmcimizin de, halkımızın da sıkıntılarını en aza indirgemeyi amaçlıyoruz.

SAĞLIK

AK Parti iktidarında sağlık alanında yapılan devrim gibi düzenlemelerin yanında kentimizde bu düzenlemelerden gereken desteği almış ve il genelinde yapılan ve yapımları devam eden sağlık kuruluşlarıyla halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Yine sizlerinde bildiğiniz gibi Muncurlu bölgemizde bulunan ve bir süre atıl durumda kalan Muncurlu Devlet Hastanesi, teşkilatımızın girişimleriyle ve yapılan üst düzey görüşmelerin ardından yenilenerek 2017 yılı itibariyle fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Çilimli ve Akçakoca ilçelerimizde yapımına başlanan Entegre ve Yeni Devlet Hastaneleri projeleri de inşallah 2019 yılında tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır.

Yine Akçakoca ilçemize bağlı Melenağzı’nda atıl durumda bulunan Sağlıkevi’nin de 2017 yılında onarılarak hizmet vermeye başladığını hatırlatmak isterim.

Yapımına 2014 yılında başlanan 13 Milyon bütçeli Verem Savaş Dispanseri, KETEM ve 112 İstasyonu projemizde kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak hale gelecektir.

YOL ÇALIŞMALARI

Yine hepimizin yanından bildiği, sizlerinde haberlerine çokça konu olan Otogar - Otoban Bağlantı yolumuz var. Bu yolunda kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve ilerleyen dönemde faaliyete geçirileceğini söylemek isterim.

Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde İl Özel İdaremizin ihtiyacı olan araçların temini noktasında da gereken çalışmaları gerçekleştirdik. İlk etapta toplam maliyeti 13 Milyon 521 bin TL olan iş makineleriyle Özel İdaremizin araç filosu güçlendirilmiştir. 115 olan araç sayımıza 2016 yılı sonunda 11 araç daha ilave edilirken, bu sayıya 2018 yılında ise 2 iş makinesi daha eklenmiştir.

Çilimli ilçemizin D-100 üzerinden olan girişinde yaşanan sıkıntıları kavşağın ilçe girişine alınmasını sağlayarak çözüme kavuşturduk. Yapımına 1993 yılında başlanan ve halen devam eden Akçakoca- Karasu-Adapazarı sahil yolu çalışmalarının devamlılığını sağlamayı sürdürüyoruz. Sahil yolu inşallah 2020 yılında bitmiş olacak.

Yine devam eden yatırımlardan Bolu Dağı Geçişi D-100 Karayolu düzenlemeleri konusunda da sürekli olarak incelemelerimizi sürdürüyor, çalışmaların durumunu an be an takip ediyoruz.

Uzun yıllardır devam eden sorunlardan birisi olan Yığılca – Düzce yolunda da somut adımların atılmasıyla birlikte bu sorunu da önümüzde ki yıl içerisinde bitireceğimizi söylemek istiyorum.

ORMAN YATIRIMLARI

Orman yatırımları konusunda, Cumayeri ilçemizin de bir kısmını içine alan Melen İçmeSuyu Barajı Projesinin kısa sürede tamamlanacağını belirtmek isterim. Proje kapsamında ki kamulaştırma tamamlanmıştır. 2012 yılında yapımına başlanan Akçakoca İçmeSuyu Barajı da tamamlanarak hizmete girmiştir.

Bunun yanı sıra Gölyaka Efteni Gölü, Kaynaşlı Deresi yatağını değiştirme projeleri de devam etmektedir.

Düzce İli Çevre Düzeni Planlarından kaynaklanan ve yatırımların önünde engel teşkil eden sorunları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İSKİ ve ilgili kurumlarla bir araya gelerek çözdük, yatırımların önünü açtık.

Hepinizin yakından bildiği bir konu da, Hayvan Doğal Yaşam Alanı ve Geçici Bakımevi Projesi konusu. Bakanımız, Sayın Dr.Faruk Özlü’nün gayretleri ile ilimize kazandırmaya çalıştığımız bu yatırımla şehrimiz genelinde ki sokak hayvanlarının bakımları ve rehabilitasyonunu amaçlıyoruz.

DOĞALGAZ YATIRIMLARI

Doğalgaz yarıtımları; Akçakoca, Boğaziçi, Gölyaka, Gümüşova, Cumayeri Belediyelerimize Doğalgazı Ulaştırdık. Çilimli’de Dergaz ve Karayolları Konusunda Çalışmalar Devam Ediyor. Yığılca İle 24 Eylülde Protokol İmzalandı, 2018 Yılı Yatırım Programına Alındı.

Melensu Park Projesi, Düzce Merkez ilçesi batı sınırlarını oluşturan Küçükmelen çayı etrafında rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere alan düzenlemeleri devam etmektedir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel Dönüşüm Projeleri ile şehrimizin çehresini yenilemeye devam ediyoruz. Bu minvalde şehir merkezimizin ortasında bulunan Eski Sanayi Sitesi başta olmak üzere Çamköy Mahallemiz de çalışmalarımız devam etmektedir.

TOPLU KONUT

Öte yandan, il merkezimiz ve ilçelerimizi kapsayan şekilde toplu konut çalışmaları da gerçekleştirilmeye devam ediyor. Gümüşova’da 187, Gölyaka’da 219 Kaynaşlı’da 310 ve Boğaziçi Beldemizde 102 konut yapım çalışmaları devam etmektedir.

Emniyet güçlerimizin vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve düzgün hizmet verebilmesi adına Şehit Osman Çatana Polis Merkezi Amirliği Hizmet binası projemizi bitirdik. Kaynaşlı Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapımının ise yüzde 70’lik bölümünü tamamladık.

ENGELLİLER

AK Parti olarak engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması adına da birçok çalışmayı hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirilen Engelli Yaşam Merkezi inşaatımız tüm hızıyla devam etmektedir.

SPOR YATIRIMLARI

Yine kendi dönemimizde spor yatırımları konusunda da ilimize bir çok büyük yatırımı gerçekleştirme imkanına haiz olduk.

Kalıcı Konutlar bölgemizde ikinci bir Gençlik Merkezini hizmete sunmamızın yanında Düzce Kapalı Yüzme Havuzu, Akçakoca Kapalı Spor Salonu ve kaynağı Spor Toto teşkilatından olmak üzere 5 mahallemize halı saha yapımını gerçekleştiriyoruz. Gölyaka ve Çilimli ilçelerimiz ile Beyköy ve Boğaziçi Beldelerimizi sentetik çim yüzeyli futbol sahalarıyla buluşturuyoruz.

Cumayeri İlçemizde Bulunan Alana Modern Bir Motorsporları Merkezi İnşa Ediyoruz. Kenan Sofuoğlunun Teknik Bilgileri Ve Yönlendirmeleriyle, Cumayeri Ve Düzce Belediyelerimizce İnşaat Faaliyetleri Devam Ediyor.

Kaynaşlı İlçesinde Bulunan Motokross Pistini Modern Bir Tesis Haline Getirme çalışmalarımızda sürüyor.

TURİZM

Ankara ve İstanbul arasında cennetten bir köşe olan ilimizi turizm alanında da örnek şehir haline getirmek adına projeler üretmeye devam ediyoruz.

Akçakoca’da bulunan tarihi Ceneviz Kalesinin restorasyonu projemiz halen devam etmektedir. Öte yandan, Akçakoca Tarihi Ticaret Merkezi Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile yöresel mimariye uygun malzemeler kullanılarak, aslına uygun bir biçimde yenilenen yapı ve sokaklar, Akçakoca ilçemizin önemli bir kültür ve turizm değeri olarak ön plana çıkacaktır.

Yığılca Gaziler Köyü (Şeyh İsmail) Cami Restorasyon Projesi ile 700 yıllık tarihi bulunan bu camimiz Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ettirilmektedir.

Aydınpınar Şelalesinin düzenlenmesi konusunda hayata geçirilen projemizle bu bölgeye yaz kış turist çekebilmek adına çalışmalarımız sürüyor.

İmar Planları 30 Kasım 2017 tarihinde onaylanan ve yol projesi devam eden KARDÜZ Yaylası’nda uygulamaya koyduğumuz kış turizm projesi ile yine şehrimize turizm alanında büyük bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz.

Şu ana kadar Yüzde 50’lik kısmı tamamlanan Beyköy-Samandere -Sinekli Yaylası-Abant Gölü Bağlantı Yolu Projesiyle yine turizm odaklı olarak vatandaşlarımızın bu bölgelerimizden sağlıklı şekilde faydalanması adına uğraşıyoruz.

Yine turizm projeleri kapsamında Yığılca ilçemizin Sarıkaya köyünde bulunan eşsiz doğal güzelliklere sahip mağaramızı MARKA aracılığıyla 2018 yılı Mayıs ayında turizme açtık.

İlimizin turistik yerlerinin başında gelen Güzeldere şelalemizdeki mesire alanına 45 metre yüksekliğinde bir kuleyi de yine kalkınma ajansı imkanlarıyla yaptırıyoruz.

Konuralp bölgemizde bulunan ve geçmişi M.Ö. 3’ncü yüzyıla dayanan Prusias AD Hypium antik kentimizde ki bilimsel kazı çalışmaları devam ediyor.

İl Başkanlığı dönemimizde hizmete açılan diğer tesisler ise şunlardan oluşuyor;

Akçakoca İçmesuyu İsale Hattı, Akçakoca Orhanlı Haciz ve Sarma Dereleri İkmali, Büyükmelen Çayı Islahı 2. Kısım, Küçükmelen Çayı Islahı 2. Kısım, Düzce Uğursuyu Deresi Islah İkmali, Karacahacımusa Deresi Mansap Kısmı Islahı, Gölyaka İçmesuyu İsale Hattı ve Şebeke, Cumayeri İçmesuyu Deposu, Yığılca İçmesuyu İsale Hattı ve Şebeke, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Güçlendirme İşi, Cumayeri Antrenman ve Spor Salonu, Akçakoca Yağmur Suyu Şebekesi,Beyköy İçmesuyu Şebekesi, Şıralık Spor Kompleksi Soyunma Odası-Tribün Yapımı, Cumayeri Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Akçakoca Sentetik Çim Yüzeyli Mini Futbol Sahası, Çilimli Sentetik Çim Yüzeyli Mini Futbol Sahası, 171 Adet Okulun Onarım İşleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Deposu, Cumayeri İçmesuyu Deplase İnşaatı,

YAPIMI DEVAM EDEN DİĞER YATIRIMLARIMIZ

Yenivakıf Göleti, Altunçay Göleti, Asarsuyu Deresi Islahı 2. Kısım, Yığılca Dereleri Islahı, Kaynaşlı Yan Dereleri Islahı, Akçakoca Arıtma Tesisi, Akçakoca İçmesuyu Otomasyon Sistemi, Çilimli Akdere ve Karadere Islahı, Koçyazı Dere Islahı 2. Kısım, Karacahacımusa Deresi Mansap, Cumayeri Kanalizasyon ve Yağmur Suyu, İstanbul Cad. AG-OG Yeraltına Alınması, D-100 Orta Refüj Aydınlatması, Düzce OSB Trafo Merkezi, Çilimli Mini Futbol Sahası + Soyunma Odası, Gölyaka PTT Binası

YENİ DÖNEMDE YAPMAYI PLANLADIĞIMIZ PROJELERİMİZ

Düzce Kuzeybayı Çevre Yolu, Düzce Yeni Stadyumu, Akçakoca Yat Limanı (Marina), Akçakoca Sahil Mahmuzları, Düzce Ovası Sulama Rehabilitasyon Projesi, Kalıcı Konutlar Semt Polikliniği, Düzce Öğretmenevi, Yığılca – Alaplı Yolu, Düzce Yeni Arkeoloji Müzesi, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası, Engelliler İçin Yüzme Havuzu ve Spor Salonu, Hasta Yakınları İçin Üniversite Hastanesi Yanında Şefkat Evi, Akçakoca Falezlerine Cam Seyir Terası, Akçakoca Şifalı Su Mesire Alanı, Düzce Üniversitesi Ziraat Uygulama Bölümü, Düzce Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kuyudüzü Gençlik Kamp Merkezi, Her İlçeye Bir Gençlik Merkezi, Gölyaka Eftenia Termal Otel, Büyükmelen Deniz Bağlantısı, Torkul Göleti Çevre Düzenlemesi, Konuralp Tarihi Roma Köprüsü, Kaynaşlı Belediyesi Kültür Merkezi, Kaynaşlı Belediyesi Hizmet Binası, Kaynaşlı Meydan Düzenlemesi Projesi, Bölgesel Adli Tıp Merkezi, Çilimli 12 Derslikli Halk Eğitim Merkezi, Akçakoca 12 Derslikli Halk Eğitim Merkezi, Düzce 24 Derslikli Mesleki Eğitim Merkezi, Merkez İlçe 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Okul Projesi, Gümüşova İlçesi 24 Derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Projesi, Cumayeri İlçesi 16 Derslikli İmam Hatip Lisesi Okul Projesi, Gölyaka İlçesi 32 Derslikli İmam Hatip Lisesi Okul Projesi,

Arapçiftliği Mahallesi 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Yapımı, Kalıcı Konutlara Sağlıklı Yaşam Merkezinin Yapımı, Kalıcı Konutlara 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu Yapımı, Cumayeri İlçesine 7 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu Yapımı, Gümüşova İlçesine Bir 112 İstasyonu Yapımı, Aziziye Mahallesi Verem Savaş Dispanseri ve 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Yapımı, Duraklar Mahallesi 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Yapımı, İstilli Köyü Sağlıkevi Yapımı, Karaca Mahallesi 2 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Yapımı, Akçakoca Toplum Sağlığı Merkezi ve 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Yapımı, Akçakoca 112 İstasyonu Yapımı, Akçakoca-Karasu-Çekmeköy 380 Enerji İletim Hattı, Gümüşova Trafo Merkezi Yapımı, Osmanca-Hendek Brş. – Gümüşova Trafo Merkezi Enerji İletim Hattı Yapımı, Osmanca-Adapazarı 380 Enerji İletim Hattı Yenileme, Osmanca-Adapazarı 154 Enerji İletim Hattı Yenileme, Bartın OSB-Akçakoca Enerji İletim Hattı Yenileme.

Son Güncelleme: 20.09.2018 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.