“HASTALARIN BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi için kolları sıvadı. Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada “Hastalarımızı İstanbul ve Ankara’ya göndermek istemiyoruz” diyen Prof. Dr. Sözbir, Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“HASTALARIN BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi için kolları sıvadı. Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada “Hastalarımızı İstanbul ve Ankara’ya göndermek istemiyoruz” diyen Prof. Dr. Sözbir, Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

13 Ekim 2022 Perşembe 17:38
“HASTALARIN BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”

3 Ağustos 2022 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nedim Sözbir’in ilk işi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki şikayetlerin üzerine gitmek oldu. Hastanenin başına danışman olarak başarılı beyin cerrahisi Doç. Dr. Cengiz Tuncer’i getiren Sözbir, hastanenin beyin cerrahisi bölümüne inme merkezi kazandırmak ve birçok konuda sağlık yatırımı kazandırmak için çalışmalara başlandığını belirtti.

“Tarım ve sanayi konusunda projelerimiz olacak”

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sözbir, tarım ve sanayi alanında projelerinin de olduğunu belirterek, “Düzce’yi sevdim, güzel bir şehir, konpak bir şehir, yeşili, denizi olan, güzel insanları samimi bir insanlarımız var. Çok samimi buldum ve sevdim Düzce’yi. Üniversitemiz, yörenin en gelişmiş üniversitesi. 2006’da kurulmasına rağmen ciddi atılımlar yapmış, altyapısını tamamlamış bir üniversite. Tabii son olarak sağlık ve çevre misyonu var. Sağlıkta bir zirveye ulaşmış, çevre konusunda da ciddi çalışmaları var. İyi bir ARGE üniversitesi, sanayi ve proje açısından. Sanayi projelerini çok yapan bir üniversite, bu konuda takdire şayan özellikleri var tabii. Biz üniversitenin bu durumunu, daha da ileri götürerek hem sanayide, hem tarım da, hem tıpta, daha iyi noktalara getirmek istiyoruz. Özellikle Tıp Fakültesi ile ilgili, topluma daha iyi hizmet veren, özel konular da İstanbul ve Ankara’ya gidişi engelleyecek projelerimiz var. Bunlara önem veriyoruz, ayrıca bizim tarım konusunda, ziraat konusun da çalışmalarımız var. Çevre konusunda çiftçimize, hem toprağına uygun tohum verilmesi, onun yetiştirmesinde o prosedürleri yönetmek, destek vermek, eğitmek ve sonucunda çıkardıkları ürünleri katma değer haline getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda hem üniversitemiz toplumla bütünleşerek katma değer ürünler üretip, bölgemizi güçlendirmek istiyoruz. Bu şekilde projelerimiz var tabii. Bunların etkileri birkaç sene sonra anca çıkabilir, hemen çıkmaz. 1-2 sene sonra bunların etsini bölgemizde göreceğiz.” diye konuştu.

“Hastalarımızı başka şehirlere göndermek istemiyoruz”

Tıp Fakültesi Hastanesinde Sağlık alanında birçok yatırımın yapılacağının müjdesini veren Sözbir,  “Şimdi tabii biz ilk önce hastanenin, hem fiziki durumunu, hem de sağlık yapısını inceledik, bitirmek üzereyiz. Ankara’dan da sağlık bakanlığıyla görüşme yaptım. Bakan Beyle, bakan yardımcılarıyla görüşme yaptık. Amacım şuydu; biz bu hastanenin durumu nedir, sağlık açısından hem fiziksel hem de sağlık yönü açısından uygun mu? Geçen hafta arkadaşlarımız geldiler, fiziki yapıyı ve sağlık durumunu inceliyorlar. Haftaya da yine mimari durum, hastane yapısı veya farklı bir konsept olabilir mi? Onları inceleyecekler, bize öneri sunacaklar. Şuan da biz bu incelemeyi bitirdik, Cengiz Tuncer hocamız da çalışma yapıyor. Hangi bölümler de daha güçlü olabiliriz, mesela bizim güçlü olduğumuz organ naklinde yapımız var. Daha güçlü olabilir miyiz, beyin cerrahisin de inme merkezi olabilir mi beyin cerrahinin, radyolojinin ve  nörolojinin birlikte çalıştığı bir inme merkezi olabilir mi? Böyle bir alt yapımız var, bunu nasıl büyütebiliriz dolayısıyla anjiyo ile ilgili bizde bir anjiyo var. Devletten bir anjiyo cihazı gelecek. Ortak olarak biz bu anjiyoyu biz yapabilir miyiz? Biz yaparsak Düzce halkını başka şehirlere göndermeye engel olabilir miyiz? Şeklinde çalışmalarımız var. İyi gidiyor çalışmalarımız, dolayısıyla böyle bizim üniversitenin iyi konularını daha da iyi olup hastaları İstanbul Ankara’ya göndermek istemiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.