Borcu Olanlar Dikkat: Son Gün

SGK, vergi borcu ve trafik cezalarında uygulanan yapılandırma için son gün, bugün.

Borcu Olanlar Dikkat: Son Gün

SGK, vergi borcu ve trafik cezalarında uygulanan yapılandırma için son gün, bugün.

27 Ağustos 2018 Pazartesi 12:23
Borcu Olanlar Dikkat: Son Gün

Sigorta primi borçları, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta prim borçları, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, idari para cezaları ve Bağ-Kur prim borçlarının tamamı yapılandırma kapsamına giriyor.

Yapılandırmada borcun ana parasının üzerine işleyen gecikme faizi ve gecikme zammının tamamı kaldırılırken, yapılandırma için son fırsatı kaçırmak istemeyen vatandaşlar, işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı`nın resmi internet adresinden veya tüm vergi dairelerinden yapabiliyor.

Vergi borcunu yapılandıran vatandaşlar borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, 18, 12, 9, 6 taksitte veya peşin ödeyebilecek.

Peşin ödemede hesaplanan enflasyon farkının yüzde 90’ı ise alınmıyor.

TOPLAM BORÇ NASIL ÖDENECEK?

Ana paranın tahsilinden vazgeçilmiyor. Gecikme faizi, cezası silinecek. Bunun yerine Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak. Aylık Yİ-ÜFE tutarı yüzde 0.35 olarak uygulanacak.

İlk taksit ödeme süresi içinde peşin ödeme yapanlardan, Yİ-ÜFE esas alınarak hesaplanan tutarın yüzde 90`ının tahsilinden vazgeçilecek.

Tutarın tamamının ilk 2 taksitte ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarında yüzde 50 indirim yapılacak. Taksitle ödeme seçilirse, ana para + Yİ-ÜFE olarak hesaplanan tutar 6 taksit için 1,045, 9 taksit için 1,083, 12 eşit taksit için 1,105, 18 taksit için 1,15 katsayısı ile çarpılacak.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA İNTERNETTEN NASIL YAPILIYOR?

Başvuruları, Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden interaktif vergi dairesi üzerinden e-devlet ile giriş yaparak yapabilirsiniz.

Son Güncelleme: 28.08.2018 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.