Konuralp Anma ve Turizm etkinliği off-road yarışları ile başladı

Düzce Belediyesi, Düzce Off-Road Birliği ve Konuralp Turizm Marka Derneği işbirliği ile düzenlenen Konuralp Anma ve Turizm etkinliği off-road yarışları ile başladı.Konuralp Anma ve Turizm etkinliği ilk olarak yürüyüş etkinliği ile başladı....

Konuralp Anma ve Turizm etkinliği off-road yarışları ile başladı

Düzce Belediyesi, Düzce Off-Road Birliği ve Konuralp Turizm Marka Derneği işbirliği ile düzenlenen Konuralp Anma ve Turizm etkinliği off-road yarışları ile başladı.Konuralp Anma ve Turizm etkinliği ilk olarak yürüyüş etkinliği ile başladı....

05 Ağustos 2017 Cumartesi 14:10
Konuralp Anma ve Turizm etkinliği off-road yarışları ile başladı

Düzce Belediyesi, Düzce Off-Road Birliği ve Konuralp Turizm Marka Derneği işbirliği ile düzenlenen Konuralp Anma ve Turizm etkinliği off-road yarışları ile başladı.

Konuralp Anma ve Turizm etkinliği ilk olarak yürüyüş etkinliği ile başladı. Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve beraberindekiler Konuralp bölgesinde Düzce Belediyesi tarafından oluşturulan yürüyüş parkını yürüdüler. Tarih ve doğa ile iç içe yapılan yürüyüş saklı bahçede son buldu.

Yürüyüşün ardından Tarihi Kırk Basamaklarda Düzce Belediyesi Mehteran ekibi bir gösteri yaptı. Gösteri izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Sonrasında ise Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş off-road yarışlarının startını verdi. Araçlar dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştılar.

Vali Zülkif Dağlı, Konuralp’in turizm merkezi olacağını belirterek, “Konuralp turizm merkezi oluyor diye bir sloganımız var bildiğiniz gibi. Bunda adım adım amacımıza doğru hedefimize doğru ulaştığımızı görüyoruz. Bugün bu adımlardan önemli bir etkinliğimizi yerine getirdik. Burada yöresel yemeklerimiz, off-road yarışlarımız, trekking çalışmalarımız yapıldı. Yolları hep birlikte yürümek sureti ile gördük. İnşallah Konuralp önümüzdeki 2-3 yıl zarfında önemli bir cazibe merkezi olmaya aday ve bizde bu yolda hep birlikte tanıtıma katkı vermeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Konuralp’i dünyaya tanıtmak için çalıştıklarına işaret ederek, “İki yıldan bu yana Konuralp’te ‘Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Projesi’ kapsamında önemli çalışmalar yaptık. Konuralp’i tanıtmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sabah ilk olarak doğa yürüyüşü yaptık. Yapılan trekking yolu buraya çok büyük bir anlam kazandıracak. Çünkü Konuralp’e gelenler nerede nasıl yürümeleri gerektiğini neleri görmeleri gerektiğini bilmiyorlardı. Şimdi ise yapılan trekking yolu atlı kapıdan başlıyor, camiyi, türbeyi daha sonra antik tiyatroyu daha sonra su kemerlerini ve dereye iniyorlar. Daha sonra Roma köprüsü tarihi surları görüp en sonra bitiş noktasında burada ürettiğimiz ürünleri satın almak suretiyle sonlandırıyorlar. Buranın tarihi dokusuna uygun otantik kafe tarzı yerlerde yeme içme faaliyetlerinde bulunduktan sonra Konuralp’i anca yaşamış olacaklar. Bugün bu etkinliğin içerisinde birde off-road yarışması düzenledik ve hep birlikte startını verdik. Motor sporlarında Düzce çok ciddi gelişiyor. İstiyoruz ki bunların bir ayağı Konuralp’te olsun. Bundan sonra inşallah her sene buradan başlamak suretiyle devam edecek. Konuralp’te daha önce de oryantring yarışması da gerçekleştirmiştik. Konuralp’te bu ve buna benzer etkinlikler yapılacak. Buraya Türkiye’nin tamamından, hatta yurt dışından misafirler gelecek. Konuralp dünyanın tanıtı bildiği bir yer olacak” diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikler iki gün sürecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84