Kategoriler

BIRAKMANIN ŞİMDİ TAM ZAMANI

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü insan sağlığını tehdit eden bağımlılıkların başında gelen sigara ile ilgili yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını ile birlikte tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliğinin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla Mayıs 2021 itibari ile “Başarabilirsin” temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirildi.

Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK)’nun 26 Ocak 2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” başlatılması kararı alındığı anımsatıldı.

Koronavirüs salgını sürecinde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıktığı vurgulanarak, “ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayabilir,  182’yi tuşlayarak Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu talep edebilirsiniz. Danışma hattına gelen çağrılar, sigara bırakma konusunda eğitim almış operatör aracılığı ile 7/24 saat hizmet verecek şekilde karşılanmaktadır” denildi.

ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayarak sigarayı bırakmaya karar vermiş danışanlara sürekli destek verildiği kaydedilerek, “Danışanların sigara bırakma planı çerçevesinde belli aralıklarla geri dönüş aramaları yapılarak kişinin takibinin yapılması sağlamaktadır. Size en yakın Sigara Bırakma Polikliniği olan Düzce Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği, Kalıcı Konutlar Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’ni ziyaret edebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
TURKUAZ OTEL’DEN ALEVLER YÜKSELDİ
MAGAZİN
68 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
32 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE