Kategoriler

BİRÇOK BELEDİYE ESNAFIN YANINDA

Koronavirüs salgını nedeniyle, İçişleri Bakanlığı tarafından yeniden getirilen kısıtlamalar nedeniyle, Düzceli esnaflar deyim yerindeyse can çekişiyor. Siftahsız geçen günlere dayanamayan birçok esnaf kepenk indirirken, ayakta kalmaya çalışanlar için işyerleri kiraları, vergi ve kredi borçları bel büküyor. Bu sıkıntılı süreçte Kaynaşlı Belediyesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki çok sayıda belediye esnafın yanında yer alarak belediye işyerlerinden kira almıyor. Düzce Belediyesi’nden de bu dönemde kiracısı olan esnaflardan kira almaması ve su ücretlerini indirmesi yönünde adımlar bekleniyor

Türkiye’de artan vakalara bağlı olarak getirilen kısıtlamalar nedeniyle Düzceli esnafların birçoğu kepenk indirmek zorunda kalırken, faaliyetine devam etmeye çalışanlarsa ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyor.

Ayakta kalabilmek için borcuna borç eklemeye mecbur kalan ve bankaların yolunu tutarak kredi almaya çalışan esnafların sayısı her geçen gün artıyor.

Yeni Tip Covid-19 salgını kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle yeme-içme ve kahvehane başta olmak üzere Düzceli esnaflar, çok zor bir süreçten geçerken, yerelde kamu desteklerinin artmasını bekliyor.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de ilk görülmesinin ardından artan vaka sayılarının önüne geçmek için 12 Nisan 2020 tarihinde Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla geniş kapsamlı sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Sokağa çıkma yasağının gelmesi ile birlikte zor durumda kalan esnaflar için Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in kararı ile Türkiye’de ilk defa su ücretlerine yüzde 80 indirim yapılmış ve belediyenin kiracısı olan esnaflardan normalleşme süresince kira alınmamıştı. Kaynaşlı Belediyesi’nin esnafın yüzünü güldüren bu hamlesinin ardından komşu illerden de benzer adımlar geldi.

Bolu Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kiracısı olduğu esnaflardan normalleşme sürecine kadar kira ücreti almadı. Ancak bu uygulama Düzce Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri tarafından uygulanmadı.

Zor bir dönemden geçen Düzceli esnaflar, yeniden getirilen kısıtlamalar nedeniyle Düzce Belediyesi’nin yakın tarihte meclisten geçen kararla zamlanan su fiyatlarında indirim ve belediyenin kiracısı olan esnaflardan kısıtlamalar sona erene kadar kira bedeli alınmaması konusunda olumlu adımların atılmasını bekliyor.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
103 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
ASAYİŞ
27 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, LİTRELERCE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
24 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN: “DÜZCE’Yİ HUZUR KENTİ OLARAK İNŞA ETMEK İÇİN EMEK VERİYORUZ”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
“YENİ KANUNA GÖRE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
“HER YER 70 TABELASI DOLMUŞ ZATEN”
ASAYİŞ
25 Kez Görüntülendi.
44 FİRARİ YAKALANDI, YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
110 Kez Görüntülendi.
GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERMEK İÇİN KÖPRÜYE ÇIKTI
DÜZCE
103 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN