Kategoriler

16 İlden biri de Düzce oldu

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 16 ildeki 30 AR-GE merkezinden biri oldu.

Covid-19 pandemisiyle mücadelede dezenfektandan maske ve tuluma, solunum cihazından maske makinesine kadar pek çok ürün üreterek ön saflarda yer alan Milli Eğitim Bakanlığı, üretim kapasitesini geliştirmek ve mesleki eğitimi daha da güçlendirmek için 16 ilde 30 AR-GE merkezi kurdu. Bu kapsamda Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de AR-GE merkezi kuruldu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Düzce’de AR-GE merkezi kurulma kararı sonrası Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Belirlenen 30 okul arasında olan 9 alan ve 20 dalda eğitim vermekte olup, eğitimin niteliği ve fiziki imkânları ile İlimiz ve bölgemizin mesleki eğitim çalışmalarına AR-GE desteği ile katkı sağlayacaktır. Ayrıca daha önce de Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yerleşkesinde yapılan ve okul bünyesinde faaliyet gösteren "Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi (NİSGEM)" ile hafta içi, akşam ve hafta sonu tam zamanlı örgün ve yaygın eğitim yoluyla bölgemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş nitelikli ara insan gücünü sanayinin istediği düzeyde ve piyasa şartlarında yetiştirilerek nitelikli istihdamın artırılması hedeflenmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
32 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE NE KATACAKSINIZ ONU SÖYLEYİN
EKONOMİ
13 Kez Görüntülendi.
HEM ALAN HEM DE SATAN MEMNUN
SPOR
11 Kez Görüntülendi.
MUHTEŞEM PERFORMANS İLE ŞAMPİYON OLDULAR
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
JANDARMA EKİPLERİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ GÖZALTINA ALDI
ASAYİŞ
30 Kez Görüntülendi.
ARANAN ÇOK SAYIDA KİŞİ YAKALANDI
EĞİTİM
19 Kez Görüntülendi.
RİSK GRUBUNDAKİ ÖĞRENCİLER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
HAYALLERİ, 23 NİSAN’DA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
DÜZCE
43 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
20 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
47 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ