Kategoriler

DÜZCE’DE KIRMIZI VE BEYAZ ETE OLAN TALEP ARTTI…

Ramazan ayının gelmesi birlikte kırmızı et ve beyaz ete olan talepte büyük bir artış yaşanıyor. Düzce’nin Kırmızı ve Beyaz ette öncü firması Olgun Kırmızı – Beyaz firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Okan Acar, “Kırmızı ve Beyaz et sektörü şu anda canlı. Fiyatlar da fazla bir artış yok!” dedi.

Koronavirüs Salgının gölgesinde başlayan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kırmızı ve beyaz ete olan talepte yükseldi. Kırmızı ve beyaz et üreticileri durumdan memnun olurken, salgın nedeniyle, fiyatlarda yüksek artış olmazken üreticiler bunun nedeninin gıda sektöründe kapanan gıda işletmelerinin olmasıyla satışların perakendeye dönmesine bağlıyor.

Kırmızı ve beyaz et sektöründe Düzce’nin öncü firması olan Olgun Kırımızı Beyaz firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Okan Acar, kırmızı ve beyaz et fiyatları ile ilgili Öncü Haber mikrofonlarına konuştu. Salgın nedeniyle özellikle kırmızı ette ihracatın durması, zam beklentisine neden olduğunu, ancak sektörün perakende satışa dönmesi nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Acar, “Mübarek Ramazan ayının tüm Düzcemiz’e, sizlere ve İslam Âlemine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu vesile ile Dünyayı saran Koronavirüs Salgınından da inşallah Mevlam yardım eder kurtuluruz. Ramazan Ayı bereketi ile geldi. Kırımızı et ve Beyaz et sektörü hareketli ve canlı. Fiyatlarda bir miktar artışlar oldu, ama bu kadar piyasayı sarsacak bir şekilde değil. Ramazan’dan önce Kırımızı ette ithalatın durmasıyla birlikte biraz fiyatlarda hareketlenme vardı. Normalde şu virüs olayı olmamış olsaydı özellikle kırmızı ette fiyatlar çok daha yukarılarda olurdu. Beyaz ette keza aynı olurdu. Türkiye genelinde tüm aklınıza gelebilecek tesis, kafeteryalar, restoranlar ve bütün tüketilebilecek işletmelerin yüzde 50’si – yüzde 60’ı kapalı olduğu için bizim sektörümüz perakende satışa döndü. Böyle olmasaydı et fiyatları daha da yüksek olacaktı” dedi.

“Salgın Nedeniyle Gıda Sektörünün Kapanması Fiyatları Olduğu Yerde Tuttu”

Salgın nedeniyle bir çok gıda sektörünün kapanmasına dikkat çeken Acar, bu nedenle kırımızı ve beyaz ette fiyatların pek artmadığını belirterek, “Şu anda düzgün sağlıklı bir kıymanın fiyatı perakende sektöründe 53 – 54 liradan fazla olmaması lazım. Dana kuşbaşının de 58 – 60 TL’den olmaması lazım. Bunu dana için söylüyorum. İnek kesenler, zaten ucu açık. Çok daha uygun fiyatlardan verebiliyorlar. Salgın hastalık olmasaydı eğer, abartmıyorum şu an etin kilosu 65 – 70 TL olurdu kuşbaşının fiyatı. Kıymanın fiyatı da 60’ı geçerdi. Keza beyaz ette de artış olurdu. Ama tüketilecek yerlerin birçoğunun kapalı olması sadece piyasanın perakende sektörüne kalması, fiyatları bir miktar da olsa olduğu yerde tuttu. Kırmızı ette ve beyaz ette talep güzel, tabi insanlar dışarıda tüketemiyor. Alacakları ihtiyaçlarını alıyorlar evlerine götürüyorlar. Onun için perakende sektörü çok iyi” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
56 Kez Görüntülendi.
DÜZCE İLÇEYKEN SAHİPLİ, İL OLUNCA SAHİPSİZ KALDI!
ASAYİŞ
31 Kez Görüntülendi.
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 KİŞİ TUTUKLANDI
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE BATI KARADENİZ’İN İNCİSİ HALİNE GELDİ”
GÖLYAKA
36 Kez Görüntülendi.
“4 BİN TL VERMEZSEM KÖPEĞİM ELLERİNDE REHİN”
AKÇAKOCA
22 Kez Görüntülendi.
YENİ ARAÇ ALIMINDA AKÇAKOCA OSB İLE İŞ BİRLİĞİNE GİDİLECEK
DÜZCE
96 Kez Görüntülendi.
“BELEDİYE MÜHÜRLEDİ, YİNE DE FAALİYET GÖSTERİYOR”
ASAYİŞ
42 Kez Görüntülendi.
EŞ ZAMANLI OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA TORBACI GÖZALTINA ALINDI
EĞİTİM
118 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE RANT KOKUSU VAR
DÜZCE
64 Kez Görüntülendi.
YOLDAKİ ÇUKURLARI VATANDAŞ KENDİSİ KAPATTI
DÜZCE
57 Kez Görüntülendi.
GELİR TESTİNDEN DÜŞÜK SONUÇ ALANLAR İÇİN TABLO TAMAMEN DEĞİŞECEK