HEDEFLERİ LEVREK BALIĞI

HEDEFLERİ LEVREK BALIĞI

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bu yıl istedikleri gibi bir av sezonu geçiremeyen balıkçılar, son günlerde etkisini gösteren soğuk havayla umutlandı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla avda hedeflenen miktarlara ulaşamayan balıkçılar, 3 gündür soğuk havanın hakim olmasıyla ağ tamiri ve tekne bakımı hazırlıklarına başladı. 


Denize açılmayı bekleyen balıkçılardan Nevzat Özer (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri balıkçılık yaptığını söyledi.
Aralık ayına kadar deniz suyu sıcaklığının çok yüksek olduğunu, bu nedenle balıktan umduklarını bulamadıklarını belirten Özer, "Kasım ayına kadar deniz suyu sıcaklığı 16-17 derece civarlarında gitti. Bu da balığı olumsuz etkiledi. Bu sene palamut balığı olmadı. Çinekop balığı ve lüfer olmadı. Havaların soğumasını bekledik. Havalar bozmadan önce birkaç gün levrek balığı oldu." dedi.



Özer, tamir ve bakımlar yapıldıktan sonra denize açılacağını anlatarak, "Havaların yatışmasını bekliyoruz. Bu arada yeni ağlar ile mevcut ağ ve teknelerimizin bakımlarını yapıyoruz. Bu sene böyle geçti. Soğuk havalarla birlikte tekrardan denize çıkacağız. Umudumuz levrekte. Ben kıyı balıkçısıyım. Bizim atacağımız avlar, bu saatten sonra levrek avıdır. Tutunacak tek dalımız levrek kaldı." diye konuştu.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
103 Kez Görüntülendi.
“TALİH ÖZCAN AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYOR”
DÜZCE
68 Kez Görüntülendi.
İSTİFALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
DÜZCE
34 Kez Görüntülendi.
TÜRKSEVEN HAFIZ ÖĞRENCİLERE HEDİYE TAKDİM ETTİ
EKONOMİ
44 Kez Görüntülendi.
AÇILIŞ KURDELESİNİ AZİZ YILDIRIM VE BAŞKAN ÖZLÜ KESTİ
DÜZCE
6 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN DERDİYLE DERTLENMEZSEN SONUÇ BU OLUR
DÜZCE
11 Kez Görüntülendi.
TAKLA ATAN ARAÇTAKİ SÜRÜCÜ KAZAYI BURNU BİLE KANAMADAN ATLATTI
DÜZCE
15 Kez Görüntülendi.
TÜM EKİPLER VE KÖYLÜLER SEFERBER OLDU
AKÇAKOCA
14 Kez Görüntülendi.
CANKURTARANLAR TARAFINDAN BULUNAN 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ
SİYASET
9 Kez Görüntülendi.
VEKİLLE BAŞKAN TARIMSAL ARAZİLERDE OSB’YE KARŞI
AKÇAKOCA
14 Kez Görüntülendi.
“HEMŞEHRİLERİMİZİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE AKÇAKOCA’YA BEKLİYORUZ”