Kategoriler

BAŞKAN TAKSİCİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Akçakoca'daki ticari taksi şoförleri ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda taksici esnafına seslenen Başkan Yanmaz, seçim döneminde söz verdiği gibi durak işgaliye ücreti ile vize paralarının kaldırıldığını belirterek, "Korsan taksiciliğin önüne geçmek için bütün ticari taksilerin durağı olacak ve durağa çalışacak durak harici taksicilik yapılmayacak." dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Okan Yanmaz’ın öncülük ettiği ticari taksi şoförlerine yönelik toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Yılmaz, Hakan Öztaş, Belediye Meclis üyesi Şenol Yazgan, Zabıta Müdürü Serdar İnan, Akçakoca Şoförler Odası Başkanı Mehmet Alev’de katıldı.

Durak işgaliye ücreti ile vize paraları kaldırıldı

Kahvaltıda konuşan Başkan Yanmaz, esnafın daha iyi bir turizm sezonu geçirebilmesi için T plaka ticari taksi işletme yönetmenliği hakkında yeni düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, durak işgaliye bedellerinin kaldırıldığını ve yıllık vize ücretlerinin iptal edildiğini ifade etti.

Başkan Yanmaz, "Seçimlerde sizlere verdiğimiz bir takım sözler vardı. Verdiğimiz sözler arasında vize kağıtlarının kaldırılacağı sözüydü. Geçtiğimiz meclis toplantısında bunun kararını aldık. İşgaliye bedelinin kaldırılması vaadini söz vermemiştik ama talepler gelince bunu da değerlendirmeye aldık ve meclise sunarak işgaliye bedelinin kaldırılması kararını aldık. Belediye başkanlığına geleli 8-9 ay gibi bir süre oldu. Bu süre içerisinde biliyorsunuz ilçemizi bir takım festivaller ve sosyal aktivitelerle hareketlendiremeye çalıştık. Temmuz ayının 18’ine kadar ilçemizde turizm anlamında ciddi bir artış vardı. Maalesef Akçakoca talihsiz bir gün geçirdi 18 Temmuz’da vefat edenlerimizde oldu, onlara da Allah Rahmet eylesin diyorum." dedi.

"Amacımız korsan taksiciliğin önüne geçmek"

"Bunlara ek olarak ticari araç tahsis belgesi koyduk yani tahsis belgesi olmayan hiç kimse ticari taksi kullanamayacak." diyen Başkan Yanmaz, “Bunu düzenlememizin amacı korsan taksiciliğin önüne geçmek için bütün ticari taksilerin durağı olacak ve durağa çalışacak durak harici taksicilik yapılmayacak. Yani o durağa 10 kişi para ödüyorsa birileri de o durağa para ödeyecek. Kanun olmayan yerde her zaman bir kaos çıkar. Sağ olsun meclis üyelerimizle de görüştük hepsinin onayı ve bütün partili arkadaşlarda buna destek verdi, bunu da bilmenizi istiyorum. Biz bu öneriyi getirdik sağ olsunlar meclis üyelerimiz ve partililer bizi yalnız bırakmadı, oy birliği ile sizin bu haklarınızı meclisten geçirdik. Bizler sizlerin yanınızdayız. Belediye başkanlığı biliyorsunuz vatandaşlarımız için seçilen bir makam ve her zaman sizin sorunlarınız bizim önceliğimizdir. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.” ifadelerini kullandı.

"Seneye çok kapsamlı hamsi festivali yapacağız"

Konuşmasının devamında 2020 yılında yapmayı planladıkları etkinliklerden söz eden Başkan Yanmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bizim amacımız sizi rahatlatmak, aynı zamanda da sizin para kazanmanız için Akçakoca’yı faal ve hareketli hale getirmemiz. İnşallah seneye de festivalleri yeniden icra edeceğiz, bu sene hamsi festivali yapacağız ama bu seneki hamsi festivalimiz bir deneme olacak. Asıl büyük hamsi festivalini detaylı bir şekilde seneye Çuhalı Çarşısı'nda yapacağız.“ ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
39 Kez Görüntülendi.
DÜZCE İLÇEYKEN SAHİPLİ, İL OLUNCA SAHİPSİZ KALDI!
ASAYİŞ
23 Kez Görüntülendi.
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 KİŞİ TUTUKLANDI
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE BATI KARADENİZ’İN İNCİSİ HALİNE GELDİ”
GÖLYAKA
30 Kez Görüntülendi.
“4 BİN TL VERMEZSEM KÖPEĞİM ELLERİNDE REHİN”
AKÇAKOCA
20 Kez Görüntülendi.
YENİ ARAÇ ALIMINDA AKÇAKOCA OSB İLE İŞ BİRLİĞİNE GİDİLECEK
DÜZCE
85 Kez Görüntülendi.
“BELEDİYE MÜHÜRLEDİ, YİNE DE FAALİYET GÖSTERİYOR”
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
EŞ ZAMANLI OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA TORBACI GÖZALTINA ALINDI
EĞİTİM
115 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE RANT KOKUSU VAR
DÜZCE
61 Kez Görüntülendi.
YOLDAKİ ÇUKURLARI VATANDAŞ KENDİSİ KAPATTI
DÜZCE
55 Kez Görüntülendi.
GELİR TESTİNDEN DÜŞÜK SONUÇ ALANLAR İÇİN TABLO TAMAMEN DEĞİŞECEK