Kategoriler

Kural tanımazlara ceza!

Düzce'de uyarıları hiçe sayan sürücüler yüzünden yayaların olan kaldırımlar park yerine dönmeye devam ediyor. Bu nedenle Düzce Belediyesi zabıta ekipleri merkezde bulunan sokak ve caddeler kaldırım işgalleri başta olmak üzere denetim gerçekleştirdi. Kural tanımaz sürücülere cezai işlem uygulandı.

Düzce'de kötü bir alışkanlık olan kaldırıma park etme eyleminden vazgeçmeyen sürücüler yüzünden yayalar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Uyarı ve cezai yaptırımları umursamayıp 'kestirme' düşüncesiyle kaldırıma bırakılan araçlar hem yayaların hem de engelli vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oluyor.   Son olarak Spor Sokak üzerindeki kaldırıma engelli yolu dahil tüm geçişleri kapatacak şekilde yan yana park edilen araçlar 'Bu ne sorumsuzluk!' dedirtti. Duyarsız sürücülere 'Dur' demek için denetimleri arttıran zabıta ekipleri iftar sonrası harekete geçti.

Zabıta ceza yağdırdı

Akşam saatlerinde İstanbul Caddesi, Spor Sokak ve merkez sokaklarında denetime çıkan zabıtalar kaldırıma park etmiş sorumsuz sürücülere ceza kesti. Zabıta ekipleri denetimde ayrıcalıklı olduğu iddia edilen Mercedes marka araca da ceza kesildi.

153 Türk Lirası idari para cezası 

Öte yandan çok sayıda zabıta ekibinin katıldığı denetimde kaldırıma yasak olduğu halde park eden araçlara idari para cezası kesen ekipler, kaldırım işgali konusunda asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada ise şunları kaydedildi: "Zabıta ekiplerimizce yürütülen kaldırım denetimleri beli periyotlarla devam edecek. Özellikle iftar sonrası şehir merkezinde artan hareketlilik yaya vatandaşlarımız için sorun teşkil ediyor. Kaldırımlara yapılan araç parklanmaları yaya trafiğinin akışını engelleyecek seviyelere kadar geliyor. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın da kesin talimatı var, denetimlerin sıklaştırıldı. Biz de kanunun öngördüğü şekilde yaptığımız denetimler kapsamında kural ihlali yapan araçlara 153 Türk Lirası idari para cezası yaptırımı uyguluyoruz. Caydırıcı cezalar bir yana bu konuda Düzcelilerin anlayış göstermesini rica ediyoruz. Kaldırımlar yayalar içindir, araçların park edilmesi için değil."  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
86 Kez Görüntülendi.
DENETİM YOK, KONTROL YOK, İŞ BİLMEZLİK ÇOK!
DÜZCE
6 Kez Görüntülendi.
İNANAN HİÇ KİMSE BAYRAĞI ÇİĞNEMEZ ÇİĞNEYEMEZ!
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
SOKAK SATICISI UYUŞTURUCU SATIŞI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
VATANDAŞ SORUYOR: “ALT SOKAKTA MİLLETVEKİLİ Mİ OTURUYOR?”
DÜZCE
48 Kez Görüntülendi.
TOPLAM 100 MİLYON LİRA FİNANS KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
İLK ZİYARET DURAĞI DÜZCE VALİLİĞİ
DÜZCE
30 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZLÜ KENT MERKEZİNDE BAYRAK DAĞITTI
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
“YARI YARIYA OLMASI GEREKEN ATIK SU BEDELİ 3’TE 1 ORANINDAN DAHA AZ”
DÜZCE
75 Kez Görüntülendi.
VALİMİZDEN BEKLENTİMİZ KAVİM MİLLİYETÇİLİĞİ BİTSİN DÜZCELİLİK YEŞERSİN
DÜZCE
39 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE KAPANAN KÖY YOLU BIRAKILMADI