Kategoriler

Başkan Özlü “borçlara ilişkin takas yoluna gideceğiz”

Düzce Belediyesi'nde mali durumun kontrol altına alınması amacıyla hazırlanan tasarruf tedbirleri hayata geçmeye başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi'nin borçlarının azaltılmasına yönelik çalışmalarda bulunduklarını açıkladı.

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü göreve gelmesi ile birlikte ilk iş olarak belediyenin mali durumuna ilişkin hazırlanan raporları inceleyerek acil tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlamıştı. Bir aylık süreç içinde hazırlanarak mali durumun düzeltilmesi amacıyla uygulanacak politikalardan biri de belediye emlak envanterinin belirlenerek borçlara karşılık değerlendirilmesi oldu.

'Karşılıklı takas yapılarak borç miktarı azaltılacak'

İmar ve Şehircilik konularında şehrin durumunu ayrıntılı bir biçimde inceleyen Başkan Özlü önceliğin belediye mülkiyetine ait arazilerin çeşitli kurumlar ile takas edilmesi olduğunu belirterek “Belediyemizin mülkiyetinde bulunan gayrimenkulleri tespit ederek bunların envanterini çıkarıp değerlendireceğiz. Biliyorsunuz Düzce Belediyesi’nin piyasa dışında kurumlara da yüksek miktarlarda borcu var. Bu konuda da kısa vade çözüm çalışmamız hazır. Belediyemizin sahip olduğu emlak envanteri içinde diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanılan gayrimenkullerin Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığına olan borçlarımıza karşılık takası yapılarak borç miktarının azaltılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

'İmar programı içinde kamulaştırma işlemlerinin asgari seviyeye indirilecek'

Ayrıca şehrin imarı ve kamulaştırma çalışmalarını da inceleyen Başkan Dr. Faruk Özlü 5 yıllık imar programı içinde kamulaştırma işlemlerinin asgari seviyeye indirileceğini ifade ederek “Belediye eliyle yapılacak kamulaştırma işlemlerini asgari seviyeye indireceğiz. Bu konuda fazla gider olduğunu tespit ettik. 5 yıllık imar programında yer almayan herhangi bir kamulaştırma çalışması yapılmayacağına karar verdik. Bu sayede şehrin imarında da asgari seviyede kaynak kullanarak yapılanma çalışmaları kontrollü bir şekilde yürütülecek” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
6 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
ASAYİŞ
23 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, LİTRELERCE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN: “DÜZCE’Yİ HUZUR KENTİ OLARAK İNŞA ETMEK İÇİN EMEK VERİYORUZ”
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
“YENİ KANUNA GÖRE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
DÜZCE
47 Kez Görüntülendi.
“HER YER 70 TABELASI DOLMUŞ ZATEN”
ASAYİŞ
22 Kez Görüntülendi.
44 FİRARİ YAKALANDI, YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
107 Kez Görüntülendi.
GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERMEK İÇİN KÖPRÜYE ÇIKTI
DÜZCE
99 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
SAĞLIK
23 Kez Görüntülendi.
UZMAN DOKTOR UYARDI “TELEFONLARINIZI MUTLAKA TEMİZLEYİN”
EKONOMİ
19 Kez Görüntülendi.
MÜSİAD GENEL BAŞKANI ÖZDEMİR: MÜSİAD BU SÜRECİN MERKEZİNDE BULUNUYOR