Kategoriler

ÇANAKKALE GAZİSİNİN OĞLU ANLATTI

110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu 80 yaşındaki emekli öğretmen Turgut Kaçmaz, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğrencileri için “Çanakkale Ruhu” başlıklı bir konferans verdi.

110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu 80 yaşındaki emekli öğretmen Turgut Kaçmaz, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğrencileri için “Çanakkale Ruhu” başlıklı bir konferans verdi.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar’ın davetiyle Kaynaşlı’ya gelen Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz; Çanakkale Savaşlarına katılıp gazi olan, 110 yaşında vefat ederek "Dünyanın En Yaşlı Gazisi" unvanını alan Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu olarak biliniyor.

Turgut Kaçmaz; Kaynaşlı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine; Türk Milletinin hayatını değiştiren ve dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferinin öneminden bahsetti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun kazandığı zaferin, dünya tarihini değiştiren bir savunma örneği teşkil ettiğini vurgulayan Turgut Kaçmaz, beraberinde getirdiği materyaller eşliğinde Gelibolu’da büyük bir kahramanlıkla kazanılan Çanakkale Zaferlerinin ruhunu anlattı. Turgut Kaçmaz, konuşmasının devamında Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olan babası Hüseyin Kaçmaz’ın Çanakkale anılarına değindi ve Çanakkale Savaşlarında kazanılan zaferin, Türk tarihinin en önemli destanı olduğunu vurguladı. Konferansın sonunda Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar tarafından Turgut Kaçmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi. Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AKÇAKOCA
20 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ALBAYRAK’TAN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR
SİYASET
43 Kez Görüntülendi.
“BİZ TEŞKİLAT OLARAK BU İŞİN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ”
ASAYİŞ
34 Kez Görüntülendi.
YAŞADIĞI EVDE YAKINLARI TARAFINDAN ÖLÜ BULUNDU
ASAYİŞ
46 Kez Görüntülendi.
POLİS EKİPLERİ GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI
SİYASET
232 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE MENFAAT İÇİN GELDİLER HİZMET İÇİN DEĞİL!
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
ADI OTOBAN TABELASINDA YAZMALI, LİMAN BAŞKANLIĞI KURULMALI
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN GELECEĞİ: GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
GÖZALTINA ALINAN 3 ŞAHISTAN 2’Sİ TUTUKLANDI
DÜZCE
62 Kez Görüntülendi.
UZMANLAR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI