Kategoriler

TEKNOLOJİNİN İYİ VE KÖTÜ YÖNLERİ ANLATILDI

Düzce Üniversitesi Yazılım ve Enformatik Topluluğu’nun düzenlediği “Yazılım Düzce Gelecek Şimdi” başlıklı etkinlikte, alanında deneyimli ve uzman kişiler öğrencilerle buluştu.

Düzce Üniversitesi Yazılım ve Enformatik Topluluğu’nun düzenlediği “Yazılım Düzce Gelecek Şimdi” başlıklı etkinlikte, alanında deneyimli ve uzman kişiler öğrencilerle buluştu.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Günay Temur, Arş. Gör. Hakan Gündüz, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi. İki gün süren etkinlikte Abdullah İşsever, “Siber Güvenliğin Önemi” Doruk Fişek, “Özgür Bir Yazılımcı Olmak” başlıklarında sunum yaparken, Gökhan Yücel “Yapay Zeka” Bora Kaşmer ve Çağlar Özenç ise “Mikro Servisler ile Veri Tabanları” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Düzce Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda misafir konuşmacılar, hem dünyada hem ülkemizde tartışılmaya başlanan yapay zeka ve uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Her ülkenin en üst safhalarda bulundurmak istediği güvenlik boyutunun teknolojiye bakan tarafı siber güvenlik konusunu ele alan misafir konuşmacılar, konuyla ilgili bilginin bütünlüğü, gizliliği ve kullanılabilirliği konusunda açıklamalar yaptı. Ayrıca konuşmacılar, kullanıcısına çalıştırma, kopyalama, dağıtma, inceleme, değiştirme ve geliştirme özgürlükleri tanıyan özgür yazılım hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Program üç saat süresince devam eden kod yazma süreci ile son buldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
18 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ
ASAYİŞ
84 Kez Görüntülendi.
OLAYA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
ASAYİŞ
55 Kez Görüntülendi.
JANDARMA, BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALDI…
ASAYİŞ
49 Kez Görüntülendi.
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNE DEVRİYE GEZEN POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
SİYASET
61 Kez Görüntülendi.
BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK HAİNİ EN BÜYÜK VATANSEVERİDİR
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ, ÖZCAN VE ALBAYRAK’IN TEK GAYELERİ DÜZCE”
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
EĞİTİM
15 Kez Görüntülendi.
VETERİNER İŞLERİ TEKNİK PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ