Kategoriler

AĞAÇ PARÇALARI ELİNDE “HAYAT” BULUYOR

Düzce'de yaşayan 60 yaşındaki Erol Badanoz, emekli olduktan sonra ahşap oymacılığına merak sararak doğadan topladığı ağaç parçalarını süs eşyasına dönüştürüyor.

Hizmet sektöründen 2015'te emekli olduktan sonra ahşap oymacılığına ilgi duyan Erol Badanoz, evinin yanında bulunan ve babasının 1963'te açtığı odun atölyesini değerlendirmeye karar verdi.

Doğadan topladığı ağaç parçalarını şeklini bozmadan işleyen Badanoz, televizyon ünitesi, sehpa, ayna, askılık, gece lambası gibi günlük kullanıma elverişli parçalar üreterek, Akçakoca Tarihi Mahalle Pazarı'nda sergiliyor."Her ağaç parçasından bir şeyler çıkarılabiliyor"
Erol Badanoz,  yaptığı açıklamada, 3 yıl önce hizmet sektöründen emekli olduktan sonra ahşap oymacılığına merak sardığını söyledi.

Doğadan topladığı ağaç parçalarını işleyerek doğal halleriyle insanların beğenisine sunan Badanoz, şöyle konuştu:

"Emekli olduktan sonra burada hobi yaşantısı yaşıyorum. Eski ağaçları değerlendirmek, ölü ağaçları yaşatmak için elimden geleni yapıyorum. Atılmış ve yakılacak ağaç parçalarını toplayarak hayata kazandırmaya çalışıyorum. Babamdan kalan marangozluk mesleğini devam ettirmiş de oldum. Doğada bulunan çürümüş ağaçları şekillendirerek hayat veriyoruz. Yoldaki her ağaç parçasından bir şeyler çıkarılabiliyor. Sehpa, aplik ya da ayna kenarına bir dekor olabilir. Görsel olarak her şeyi düşünmek gerekiyor. Herhangi bir ağaç parçasından çok güzel dekor çıkıyor."Badanoz, işini severek yaptığını dile getirerek, "Bu işte çok farklı bir haz var, yaptıkça daha ileri gitmek istiyorum. Çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Çok güzel bir duygu bu. Sonsuz bir görselliği var, düşünebildiğin her şeyi yapabilirsin." dedi."Yeni nesil el ustalığı isteyen işlerle ilgilenmiyor"


Arkadaşlarıyla hazırladıkları "Akçakoca Tarihi Mahalle Pazarı" projesini yaklaşık 5 yıl önce hayata geçirdiklerini aktaran Badanoz, "1950'li yıllarda burada zaten eski bir mahalle varmış, biz o tarihi canlandırmak için organize olduk. Ben de buraya yakın bir şeyler yapmaya çalıştım, eskileri yaşatmaya çalıştım. Eski kapı, pencere, bakır tencerelerden tutun diğer tüm malzemeleri burada sergiliyoruz." diye konuştu.

Badanoz, kendisinden sonra bu işi yapacak kimsenin olmadığına işaret ederek, yeni neslin el ustalığı isteyen işlerle pek ilgilenmediğine dikkati çekti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
27 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
16 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
4 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
ELDE EDİLEN GELİR KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İNŞAATINDA KULLANILACAK
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN VE BAŞKAN ÖZLÜ YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
MANGALINI VE SEMAVERİNİ ALAN MESİRE ALANLARINA KOŞTU