Kategoriler

VALİ DAĞLI’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, engelli olmalarına rağmen hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşların birer güç kaynağı olduğunu kaydetti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle bir mesaj yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bir bilinç oluşturmuş, engellilerin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın önemini pekiştirmiştir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli kriterlerden birisi, engellilere yönelik sunulan hizmetler ile engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlama konusundaki başarısıdır.

Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak  ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Bize, yani devlete ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır.

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum”

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
KURAK GEÇEN YAZ MEVSİMİNİN ARDINDAN UĞUR DERESİ UMUT OLDU
DÜZCE
55 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ’YÜ PARTİLİ AYIRMAKSIZIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETTEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
YANGIN KÖYLÜLER VE İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE SÖNDÜRÜLDÜ
DÜZCE
4 Kez Görüntülendi.
“HEP BANA HEP BANA” OLMAZ DÜZCE’YE FAYDANIZ OLSUN!
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
“BEDELİ PEŞİN ÖDENMİŞTİR” DİYEREK ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR
DÜZCE
17 Kez Görüntülendi.
40 YILLIK HATLAR ÇELİK BORULARLA YENİLENİYOR
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
PRESTİJLİ ÖDÜL SAVUNMA SANAYİSİNE KATKILARI İÇİN VERİLDİ
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
ANKARA’DA DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNE KATILDI
EĞİTİM
15 Kez Görüntülendi.
BİR GÜNLÜĞÜ’NE İTFAİYE ERİ OLDULAR
DÜZCE
25 Kez Görüntülendi.
DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA