Kategoriler

VALİLİK "SINAVDA USULSÜZLÜK" İDDİALARINI YALANLADI

Düzce Valiliği, "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınavı"nda usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan, "içeriği yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı" haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacının duyulduğu belirtildi.

21 Nisan 2018'de yapılan yazılı sınav sonrasında 19 Temmuz 2018'de 16 şef, 3 teknisyen, 1 mühendis, 2 veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosu için sözlü sınav yapıldığı aktarılan açıklamada, "Belirtilen sözlü sınav İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ve yönetmelikte belirtilen esaslar doğrultusunda yapılmıştır." denildi. 

Sözlü sınavda, ilgili yönetmeliğin 16. maddesi gereği sadece sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi değil, aynı zamanda bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışların göreve uygunluğu, öz güveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel kültürü ve genel yeteneği, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tabiidir ki, yönetmelikte de belirtildiği üzere adayların yalnız bilgi düzeyleri ile kayıtlı kalınmamış 'Şef' olmakla yerine getirecekleri idarecilik vasfı için gerekli olan çalışma disiplinleri, tecrübeleri, liyakati, temsil kabiliyeti, öz güveni ile tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi ve bunlara ek olarak adayların güvenlik soruşturmaları da dikkate alınmıştır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
76 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
23 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
ASAYİŞ
26 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, LİTRELERCE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN: “DÜZCE’Yİ HUZUR KENTİ OLARAK İNŞA ETMEK İÇİN EMEK VERİYORUZ”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
“YENİ KANUNA GÖRE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
DÜZCE
50 Kez Görüntülendi.
“HER YER 70 TABELASI DOLMUŞ ZATEN”
ASAYİŞ
24 Kez Görüntülendi.
44 FİRARİ YAKALANDI, YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
109 Kez Görüntülendi.
GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERMEK İÇİN KÖPRÜYE ÇIKTI
DÜZCE
101 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN