Kategoriler

Bölge turizmine önemli katkı sağlayacak

Bölgenin en büyük mağarası olan görenleri kendine hayran bırakan Sarıkaya mağarasında restorasyon çalışmaları tamamlandığında bölgeye turizm alanında önemli katkı sağlayacak.Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan ve restorasyon çalışmalarının...

Bölgenin en büyük mağarası olan görenleri kendine hayran bırakan Sarıkaya mağarasında restorasyon çalışmaları tamamlandığında bölgeye turizm alanında önemli katkı sağlayacak.

Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü Sarıkaya mağarasında çalışmalar hızla ilerliyor. Çalışmaların yarıya yakın kısmı tamamlanırken geri kalan kısmı ise 1,5 ay gibi bir sürüde tamamlanması bekleniyor.

Çalışmalar ve mağara hakkında bilgiler veren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit “Sarıkaya mağarası hem ilçe hem de bölge turizmine renk katacağına yürekten inanıyorum. Uzmanların verdiği bilgiye göre hem boy uzunluğu hem de iç donanımı ayrıca sarkıkları ile mağaramız bölgenin en gözde mağarası olduğu söyleniyor. Birde bulunduğu alan itibari ile cennetimsi bir coğrafya da bulunması her şeye değer görülüyor ki Yığılca’mız turizm Beldesi olma noktasında hızla ilerliyor. Hem eşsiz coğrafyası hem de bozulmamış kültürel varlıkları ile Yığılca’mız bir marka olmaya aday. Ben bu arada Mağara ve diğer çalışmalarımızda hep yanımızda olan Valimiz Zülkif Dağlar’lıya ve Kaymakamımız Furkan Sancaktutar‘a sonsuz teşekkür ediyorum. Yığılca’mızın yarınları bu günden sonra çok farklı olacak’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
TURKUAZ OTEL’DEN ALEVLER YÜKSELDİ
MAGAZİN
69 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE