Kategoriler

Derece Alamadık Ama Bilim Kazandı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda üniversite öğrencileri tarafından tasarlanan araçlar kıyasıya yarıştı. Düzce derece alamadı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından tarafından düzenlenen ve 2005 yıldan beri her yıl gerçekleştirilen 'Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları' Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde final heyecanıyla devam etti. Hazırladıkları araçların en az enerji tüketimine sahip olduğunu göstermeyi hedefleyen üniversite öğrencileri, yapım aşamasında tamamıyla yerli malzeme kullandıkları araçlarla heyecanlı bir yarışa imza attı. 3 gün boyunca süren yarışlarda öğrenciler, elektromobil, hidromobil, ve bu yıl ilk defa düzenlenecek olan otonom (Sürücüsüz Araç) kategorisinde de dereceye girmek için mücadele etti.

Kıyasıya geçen mücadelenin ardından Düzce Üniversitesi'nin yarışa katıldığı Harezmi derece alamadı.

Düzce Üniversitesinden tasarladıkları araçlarla Kocaeli Pisti’nde yarışma heyecanı yaşayan öğrencilerinden Mustafa Erbay, "Yarışa Düzce Üniversitesi ile katıldık. Yaklaşık 4-5 senedir bu yarışa katılıyoruz. Burada çok şey öğreniyoruz. Buraya gelirken amaç derece yapmak ama burada arkadaşlarınızla çalışmayı, diğer üniversiteden öğrencilerle tanışıyorsunuz. Biz Düzce Üniversitesi olarak burada biraz sıkıntılar yaşadık. Bazı sosyal medya kuruluşları aracımız hakkında kötü yorumlar yaptı. Ama Cuma günü olan yarışlara baktığımız zaman onları bir nebze atlatmış olduğumuzu gördük. Birçok şekilde fedakarlık yaptık. Buradayız” dedi. 
Yarışları takip eden vatandaşlar ise öğrencileri takip ederek, yarışları çok beğendiklerini söyledi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
49 Kez Görüntülendi.
AİLESİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR
DÜZCE
67 Kez Görüntülendi.
PROJEYE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI
DÜZCE
35 Kez Görüntülendi.
DÜZCE BELEDİYE MECLİSİ 26 GÜNDEM MADDESİNİ KARARA BAĞLADI
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
ANINDA MÜDAHALE İLE YARALILAR TAHLİYE EDİLDİ
SAĞLIK
25 Kez Görüntülendi.
YILMAZ’DAN SAĞLIK 112 ACİL SAĞLIK PERSONELİNE TEŞEKKÜR
SİYASET
25 Kez Görüntülendi.
“AİLE YAPIMIZI DESTEKLEYECEK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”
AKÇAKOCA
17 Kez Görüntülendi.
“ESKİ KARTLARDAKİ BAKİYELER YENİ KARTLARA AKTARILACAK”
EKONOMİ
39 Kez Görüntülendi.
AKARYAKITA YAPILACAK ZAM MİKTARI BELLİ OLDU
DÜZCE
46 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE ÇOK ŞANSLI BİR İL”
SAĞLIK
17 Kez Görüntülendi.
GÜRLER: “BAĞIMLILIKLA HER TÜRLÜ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”