Kategoriler

Balıkçılar Yeni Sezondan Umutlu

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından Akçakoca'da geçen yıl kötü bir sezon geçiren gırgır ve trol balıkçıları, yeni av sezonu için hazırlıklara başladı.

Yeni sezona teknelerine bakım yaparak hazırlanan Akçakoca'daki balıkçılar, palamut, lüfer, istavrit ve çinekop için ağlarını sulara bırakacakları 1 Eylül tarihini bekliyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kötü bir sezon geçirdiklerini söyledi. 

Karadeniz'de yeni sezon için gözlem yaptıklarını aktaran Karakaş, şöyle konuştu:

"Bu yıl ki sezon, şuanki görüntülere göre çok iyi olacak. İyinin üzerinde bir görüntü var. Palamut, lüfer, istavrit ve çinekopta iyi bir görüntü var. Palamut kendisini biraz erken gösterdi. Deniz sıcaklığının normal seviyeden 1-2 derece yukarıda olması biraz düşündürücü ama bu şartlarda Karadeniz'de güzel bir potansiyel var." 

Deniz sıcaklığının düşmesi ile 1 Eylül'de 'Vira Bismillah' diyeceklerini ifade eden Karakaş, "Şu an için balıkçıların umudu palamut. Böyle bir beklentimiz var. İnşallah güzel bir sezon bekliyoruz. Gelecek sezon balık ucuz olacaktır. Hem tüketici hem de balıkçı için iyi bir sezon olacak."  şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
“BİNLERCE YILLIK KÖKLÜ BİR GELENEĞİN SEMBOLÜ”
SİYASET
15 Kez Görüntülendi.
CABOĞLU: TÜM İSLAM COĞRAFYASI VE TÜRK DÜNYASININ TEK UMUDU TÜRKİYE”
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE HASTALARIN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI
DÜZCE
11 Kez Görüntülendi.
YÜKSEK KESİMLERDE KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI
EKONOMİ
34 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE FİYATLAR NE KADAR OLACAK?
DÜZCE
24 Kez Görüntülendi.
DÜZCE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
KARAYOLLARI VE İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ
EKONOMİ
28 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE MOTORİN FİYATLARI TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ
DÜZCE
17 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE BİNLERCE SAĞLIK ÇALIŞANI BAYRAM MESAİSİ YAPACAK
KÜLTÜR SANAT
31 Kez Görüntülendi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖZER PERSONELİNİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI