Kategoriler

(Özel) Lise öğrencileri kodlama eğitiminde çamaşır makinesi programı yazdı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, kodlama eğitiminde çamaşır makinesi programı yazdı.Geçtiğimiz yıl Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Düzce Kodluyor” projesi ile öğrenciler...

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, kodlama eğitiminde çamaşır makinesi programı yazdı.

Geçtiğimiz yıl Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Düzce Kodluyor” projesi ile öğrenciler teknoloji ile iç içe yaşamı öğreniyor. Proje kapsamında Düzce Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde 3 atölyeden oluşan Kodlama Merkezi’nde öğrenci ve öğretmenler, kodlama ve yazılım konusunda dehalarını kullanarak yeteneklerini icraata döküyorlar. Yapılan çalışmalar arasında çamaşır makinesi kodları da yer alıyor. Öğrenciler, yazdıkları kodları karton ve su bidonu ile yaptıkları çamaşır makinesi prototipine monte ettiler. Yıkma, sıkma, durulama gibi çamaşır makinelerinde bulunan standart programları kodlayan öğrencilere verilen eğitim, gelecekte daha teknolojik ürün kodlarının zeminini de hazırlıyor.

Kodlarını yazarak çamaşır makinesi yapan öğrencilerden 11. sınıf öğrencisi İclal Sönmez, 3 haftadır çamaşır makinesi kodu yazdıklarını dile getirdi. Sönmez, “Biz yazın kodlama sınıfına gelerek burada kod yazmayı öğrendik. Bu kodları kullandığımız cihazlara adapte etmeyi öğrendik. Son olarakta çamaşır makinesi kodlarını yazarak çamaşır makinesi programı yazdık. Bunu makineye adapte ettik. Kod yazmak çok zevkli. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Öğrencilerden Ömer Özdoğan ise, “Kod yazmayı öğrendikten sonra ilk olarak bu projeye başladık. Kodlayarak çamaşır makinesini programladık. İlerleyen zamanlarda bluetooth ile kontrol, internet üzerinden kontrol gibi birçok özelliği de bu programlara ilave edeceğiz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Düzce Kodluyor” projesi ile ortaokul 5. sınıftan başlayarak öğrencilere kodlama eğitimi verilmesi, bu eğitimlerin lise düzeyinde geliştirilerek devam ettirilmesi, üniversitelerle işbirliği, uzun vadede yerli yazılımların çoğaltılması ve ülkemizin yazılım konusunda dışa bağımlılıktan kurtulması amaçlanıyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
TURKUAZ OTEL’DEN ALEVLER YÜKSELDİ
MAGAZİN
68 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
32 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE