Kategoriler

Mevsimlik işçilerin çocukları için kurslar açılacak

Düzce'de, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için 4 köyde eğtim merkezi kurulmasına karar verildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR iş birliğinde yürütülen Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) uygulaması kapsamında Düzce'nin Akçakoca ilçesinde toplantı düzenlendi.  

İŞKUR Düzce İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, METİP paydaşlarının katalımıyla düzenlenen toplantıda, mevsimlik tarım işçilerinin beraberlerindeki çocuklarının tarım işçisi olarak çalıştırılmasının önlenmesi amacıyla 4 köyde eğitim merkezi oluşturulması ve burada çocuklara akademik, sportif, kültürel etkinliklerden oluşan karma bir eğitim verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Toplantıda bunun dışında mevsimlik tarım işçilerinin konaklama alanlarından çalışacakları tarlalara intikallerinin güvenlikli şekilde yapılması için gerekli denetim ve kontrollerin artırılmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ülkemizde tarım işçilerinin yarısını mevsimlik tarım işçilerinin oluşturduğu göz önünde bulundurularak yapılan sistemli çalışmalar neticesinde başta kötü şartlardaki çocuk işçiliğinin önlenmesi, mevsimlik tarım işçilerinin barınma, taşıma, güvenlik, eğitim ve sosyal ihtiyaçların giderilmesi için yapıcı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bölgede yakın zamanda başlayacak olan fındık hasadı öncesinde, çocukların eğitim ve diğer temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılacak çalışmalarının bir plan dahilinde gerçekleştirilmesi, paydaş kurum ve kuruluşların yetki ve sorumluluk alanlarındaki görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmesi ve yapılacak bu çalışmaların projenin amacına uygun şekilde tamamlanması hedefleniyor." 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZLÜ KENT MERKEZİNDE BAYRAK DAĞITTI
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
“YARI YARIYA OLMASI GEREKEN ATIK SU BEDELİ 3’TE 1 ORANINDAN DAHA AZ”
DÜZCE
75 Kez Görüntülendi.
VALİMİZDEN BEKLENTİMİZ KAVİM MİLLİYETÇİLİĞİ BİTSİN DÜZCELİLİK YEŞERSİN
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE KAPANAN KÖY YOLU BIRAKILMADI
DÜZCE
114 Kez Görüntülendi.
İL ÖZEL İDARESİ’Nİ SARSAN VEFAT…
DÜZCE
66 Kez Görüntülendi.
“İNSANI YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN ŞİARIYLA İNSAN ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ”
SİYASET
79 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE’NİN ALTYAPISI KÖKÜNDEN DEĞİŞECEK”
SİYASET
139 Kez Görüntülendi.
“BİZİM MESELEMİZ DÜZCE, GERİSİ TEFERRUAT’
DÜZCE
42 Kez Görüntülendi.
İL GENELİNDE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
ASAYİŞ
127 Kez Görüntülendi.
POLİS EKİPLERİ KÜÇÜK KIZ İÇİN SEFERBER OLDU