Kategoriler

“YA TAMAMEN KAPATSINLAR YA DA TAMAMEN AÇSINLAR”

Düzce’nin ana arter yollarından olan İstanbul Caddesinin araç trafiğine kapatılması ile ilgili olarak olumlu veya olumsuz görüşlerini Malumat Haber’e değerlendirdiler.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından İstanbul Caddesi araç trafiğine kapatılarak, tramvay hattı döşenerek yeni bir görünüm ve işlev ile vatandaşların hizmetine açılmıştı. Ancak eski Başkan Keleş’in kapattı caddenin durumundan memnun olanlar olduğu kadar memnun olmayanlarda var.

İstanbul Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflara İstanbul Caddesinin trafiğe kapatılmasını nasıl değerlendirdiklerini ve trafiğe kapatılan caddenin olumlu ve olumsuz yönleri neler olduğunu sorduk.

Evren ABAK (Telekomünikasyon):

İstanbul Caddesinin trafiğe kapanması satışlarımızda ve insan akışında ciddi bir etkisi oldu. Caddenin trafiğe kapanması ile birlikte esnaflar mağduriyet yaşıyor.

İstanbul Caddesine yapılan tramvay bu güzel kadar Düzce’ye yapılmış en gereksiz yatırım olduğunu düşünüyorum. Küçük çocuklar tramvay giderken kenarlarından sarkıyorlar ve koruması, güvenliği yok.

“ESNAFI SIKINTIYA SOKTU”

Caddenin kapatılması esnafı sıkıntıya soktu. Garanti Bankasından Postanenin oraya aracı ile gitmek isteyen bir vatandaş çok yol dolaşmak zorunda kalıyor. Cadde de zabıtanın kontrolü yok. Caddenin girişlerine araçlar çekiliyor, ambulanslar gelip caddeye girmesi gerektiği durumda buraya giremiyorlar.

Caddenin trafiğe açık olmasını istiyorum.

Mehmet BAYRAM (KUYUMCU):

İstanbul Caddesinin kapanmasını esnaflar olarak bizler hoş karılıyoruz. Bazılarının kamuoyu yapılarak trafiğe kapatılan caddenin tekrardan kamuoyu yaparak trafiğe açılması adına çalıştıklarını duyuyoruz. Ben bu caddede 50 senelik esnafım. Caddenin kapanmasının son derece doğru bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

“YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE OY ALMIŞ BİR…”

Belediye Başkanı esnafları gezerek caddenin açılıp açılmaması ile ilgili son kararını vereceği söyleniyor. Yüzde 70’in üzerinde bir oy ile caddenin trafiğe kapalı kalması yönünde vatandaşların isteği olmuş. İnsanlar memnun, esnaflar memnun, bende memnunum…

“TRAMVAY CADDEYE RENK KATTI”

İstanbul Caddesinin trafiğe kapanması ile birlikte yapılan tramvayın caddeye renk kattığını düşünüyorum. Cadde üzerinde yer alan bankaların kalkması da gerekiyor bana göre. Bu cadde de kafeteryalar olması, oturma yerleri, banklar olması gerekiyor.

Şehrin dışında kalan yerlerde olduğu kadar cadde üzerinde köpekler var. Belediye Başkanı bu konu ile ilgili olarak da bir çözüm bulması bizleri de memnun eder. Düzce’de başka bir İstanbul Caddesi yok. Trafiğe kapanan bir caddenin daha da güzelleşmesi gerekiyor.

“CİDDİ TEHLİKE ALTINDAYIZ”

Caddeye giren bisiklet ve motosikletlerin de caddeye sokulmaması gerekiyor, bu konu da  çok önemli. Arabalardan kurtulduk, şimdi de bisikletlerden sıkıntı yaşıyoruz. Cadde kapalı diye karşıya geçmek isterken trafiğe kapalı diye yola bakmayınca kaza tehlikesi atlatıyoruz. Bunlarda çok önemli.

“ BAŞKA İSTANBUL CADDESİ YOK”

Caddenin kapalı kalmaya devam etmesi gerekiyor. Kapanan caddenin tekrardan açılması doğru değildir. Eğer caddenin tekrardan trafiğe açılma gibi bir düşünce var ise neden buraya tramvay hattı düşendi? Bu şekilde burası çok güzel. Düzce’de başka İstanbul Caddesi yok. Trafiğe kapanan cadde Düzce’ye renk kattı.

Muhammed DEMİR (GIDA):

“BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI”

İstanbul Caddesinin trafiğe kapanması esnaflar olarak bizler olumsuz yönde etkilediği bir gerçektir. Bütün esnaf arkadaşlar bu durumdan şikayetçi. Tramvayın Düzce için bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Gösteriş olarak yapıldı. Yolun en azından belli saatlerde kapalı belli saatler açık tutulması gerekirdi, böyle bir formül getirilebilir. Ben yaptım oldu gibi bir anlayışla bu işler olmuyor. Esnaflar da vatandaşlar da bu durumdan şikayetçi.

Cadde üzerinde bisiklet ve motosikletliler aşırı derece hızlı gidiyor. Ben çocuğum ile cadde üzerinde gezemiyorum. Ciddi anlamda bir sıkıntı var, çözüm bulunması gerekiyor. Eğer cadde kapalı kalacak ise yaşanan sorunlara çözüm bulunması gerekiyor. Eğer bisiklet ve motosikletlerin cadde üzerinde olmaya devam edecek ise bisiklet yolunun yapılması gerekiyor.

“İŞLERİMİZ YÜZDE 30 DÜŞTÜ”

Araç trafiğinin olmaması bizim işlerimizi yüzde 30 oranında olumsuz yönde etkiledi. Cadde eğer böyle devam ederse bazı sorunlara çözümlerin bulunması gerekiyor. Oturma alanlarının, insanların zaman geçirebileceği alanların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da bu konu ile ilgili rahatsız olduğu konuların olduğunu biliyoruz. İnşallah cadde seçimden önce veya sonra araç trafiğine açılmasını bekliyoruz.

Ersoy YILDIRIM (telekomünikasyon):

İstanbul Caddesi yıllardır açık olduğundan dolayı insanlarda bir alışkanlık olmuştu, zaman zaman araç seslerinden, gürültüden rahatsız da oluyorduk. Trafiğe kapanan cadde ile bizlerin de rahat edeceğini düşünüyorduk ancak gerektiği gibi bir düzenleme yapılamadı.

“YAYALARIN DİKKATİNİ ÇEKECEK BİR CADDE DEĞİL”

Cadde üzerinde insanların dinlenebileceği, oturabileceği yerler yok. Burası Düzce’nin en eski caddesidir ve bankaların yoğunlukta olduğu bir yerdir. Burada kafeteryalar, konfeksiyon dükkanlarının olmamasından dolayı insanların yürüyüş anlamında ilgisini çekebilecek bir cadde değil.

“DÜZENLENMESİ GEREKYOR

Caddenin trafiğe kapanması bizlerin işlerini olumsuz yönde etkiledi. Yol asfalt olarak kaldı. İnsanlar yine kaldırımdan yürüyor. Asfalt bölümün taşlar ile yayaların yürüyüşüne uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Işıklandırma ve aydınlatmanın da olması gerekiyor. İnsanların oturup sohbet etmesi gereken yerlerin olması gerekiyor. Kimse cadde üzerinden yürümüyor, insanlar yine kaldırımdan yürüyor.

Faik AKTÜRE ( Eczacı)

“CADDE İNSANLARA AÇILAMADI”

Cadde trafiğe kapandı ancak insanlara açılamadı; bu nedenle benim açımdan olumsuz oldu İstanbul Caddesinin trafiğe kapatılması. İnsanlar caddede motor ve bisikletliler yüzünden yürüyemez hale geldi. Düzce’nin ana arter yollunu kapatarak trafik sorununa çözüm bulamazsın. Öncelikli olarak kapattığın caddeye alternatif yollar açacaksın. Düzce’nin en işlet yolunu 80 metrelik mesafeyi kapatarak trafik sorununa çözüm bulmak isteniyor. Kapatmaları da bir anlam ifade etmedi; bisiklet ve motosikletler yüzünden insanlar yine kaldırımlardan yürümek zorunda kalıyorlar.

Düzce’ye hiçbir faydası olmadığı gibi esnaflara da ciddi anlamda zararı oldu. Bizler ağır hastalara serum veriyoruz kolilerle. İnsanlar araba ile ilaçlarını almaya gelemiyor. Belli noktalara taşıyorlar ve öyle araçlarına malzemelerini koyabiliyorlar. Otobüsler de şehir dışından geçer oldu. Burası bankalar caddesi. Zor yürüyen bir insan nasıl bankaya gelecek, bizden ilacını almaya gelecek. Bu yapılanlar saçmalıktan başka bir şey değil. Faydası olduğunu görsek kalsın deriz ancak hiçbir faydası olduğunu düşünmüyorum. Burasını akşam 8’den sonra, hafta sonları kapatsalar daha iyi olacaktır. Bizler açılmasından yanayız.

Kader KİLLİOĞLU (telekomünikasyon)

Düzce’nin böyle bir caddeye ihtiyacı vardı. İnsanlar eşleriyle çocuklarıyla gezebileceği, rahat rahat yürüyebileceği bir caddeye ihtiyaç duyuyordu. Bizlerin tek sıkıntısı bisiklet ve motosikletlerin caddeyi kullanması oluyor. İnsanlar bisikletlerin kendilerine çarpmasından korktukları için hala kaldırımdan yürüyorlar. Buraya oturma yerleri de konulabilir. Hala yol gibi görünüyor.

“YA TAMAMEN KAPATSINLAR YA DA AÇSINLAR”

Düzce İl Geneline bakıldığında birçok insan buranın trafiğe kapandığını da bilmiyordur. Burada yer alan bankalar yerine giyim üzerine, yiyecek üzerine iş yerlerinin açılması daha dikkat çekici olmasına neden olur. İnsanların günlük hayatta kullanabileceği yerlerin olması gerekiyor. Cadde ya tamamen kapansın ya da tamamen açılsın. Bizlerde ona göre hareket edelim. Düzce’nin bu caddeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar

hasan demir 6 Yıl Önce

ben kapatılmasından memnunum

Daha Fazla Haber
MAGAZİN
56 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
29 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE
DÜZCE
14 Kez Görüntülendi.
ELDE EDİLEN GELİR KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İNŞAATINDA KULLANILACAK