Kategoriler

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Epilepsi hastaları için poliklinik açıldı

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki Nöroloji Polikliniği bünyesinde, epilepsi (sara) hastaları için Pazartesi günleri haftada 1 gün poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.Epilepsi Polikliniğinde hastaların tanı,...

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki Nöroloji Polikliniği bünyesinde, epilepsi (sara) hastaları için Pazartesi günleri haftada 1 gün poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.

Epilepsi Polikliniğinde hastaların tanı, tedavi ve takiplerini yürütecek olan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Keçeci; epilepsinin, beyinde sinir hücrelerinin kontrolsüz çalışması sonucu ortaya çıkan ve klinik durumları barındıran bir hastalık grubu olduğunu ifade etti.

Hastalığın beynin etkilenen bölümü veya bölgelerinin büyüklüğüne göre birbirinden çok farklı klinik tablolar ortaya çıkarabildiği belirten Düzce Üniversitesi öğretim üyesi; bu farklılıkların tanı ve tedavi yöntemlerine yansıdığına dikkat çekti. Uygun tedavi yaklaşımları ile epileptik nöbetlerin büyük çoğunlukla sonlandırılabilmesinin bu hastalığın olumlu özelliklerinden olduğuna işaret eden Prof. Dr. Keçeci; çok küçük bir hasta grubunda ise kliniğin daha ciddi seyrettiğini sözlerine ekledi.

Epilepsinin sanılandan daha fazla oranda toplumda görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hulusi Keçeci,

“Ciddi klinik bulguları olanların dışında, bazı basit klinik bulgularla seyreden nöbetler önemsenmediği için veya başka hastalıklarla karıştığı için çoğu zaman tanı konamamakta ve dolayısıyla hasta tedavisiz kalmakta veya yanlış tedavi edilmektedir. Epilepsi sıklıkla ergenlik öncesi dönemlerde ortaya çıkmakla birlikte, yetişkin dönemde de önemli oranda görülebilmektedir. Bazı hastalıkların başlangıç bulgusu olabilmesi nedeniyle önemli bir hastalıktır. Bu hastaların doğru tanı, doğru tedavi ve uzun süreli, profesyonel disiplin altında takibi, tedavi başarısını yükseltmektedir.

Nöroloji Polikliniği içinde açılan Epilepsi Polikliniğimiz, Pazartesi günleri Bölgemiz epilepsi hastalarına hizmet verecektir.” ifadelerini kullandı.

Epilepsi hastaları, Düzce Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Polikliniği bünyesindeki Epilepsi Polikliniği’ne başvurarak gerekli desteğe ulaşabilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
18 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
45 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ
ASAYİŞ
84 Kez Görüntülendi.
OLAYA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
ASAYİŞ
55 Kez Görüntülendi.
JANDARMA, BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALDI…
ASAYİŞ
49 Kez Görüntülendi.
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNE DEVRİYE GEZEN POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
SİYASET
61 Kez Görüntülendi.
BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK HAİNİ EN BÜYÜK VATANSEVERİDİR
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ, ÖZCAN VE ALBAYRAK’IN TEK GAYELERİ DÜZCE”
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
EĞİTİM
17 Kez Görüntülendi.
VETERİNER İŞLERİ TEKNİK PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ