Kategoriler

“Yaşam Enerjisi” sergisi Kıbrıslı sanatseverlerle buluştu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. E. Yıldız Doyran’a ait olan Çİ “Yaşam Enerjisi” adlı sergi, Kıbrıs’ın Girne şehrinde sanatseverlerle buluştu.Küratörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi...

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. E. Yıldız Doyran’a ait olan Çİ “Yaşam Enerjisi” adlı sergi, Kıbrıs’ın Girne şehrinde sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Dr. Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergi; Prof. Doyran’ın resimleri, “Servi” serisinden triptik bir çalışma, fotoğraflar, kağıt işleri, yerleştirmeler ve karışık teknikte ürettiği üç boyutlu eserlerden oluşan disiplinlerarası bir seçkiyi sunuyor.

Çin tıbbının temel prensipleri içinde yer alan bir kavram olarak son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan “Yaşam Enerjisi” yani “Çi” insanlar, bitkiler, hayvanlar, taşlar, ağaçlar, deniz, su ve dünya gibi akla gelen tüm biyodinamik varlıkların paylaştığı hayat enerjisi şeklinde ifade ediliyor.

Prof. E. Yıldız Doyran, “Yaşam Enerjisi” başlıklı sergisinde kendi bedeninden, ruhundan ve biçem dilinden dünyanın tüm varlıklarına sanatla bir köprü bağı kuruyor. Yaşamın, dünyanın aldığı tüm zararlar, Çİ enerjisini her geçen gün biraz daha azaltırken “Yaşam Enerjisi” sergisi, sanat aracılığıyla dengesizliklere, ruhsuzluklara, yaralanmalara ruhsal bir dokunuşla yeniden hayat vermeyi amaçlıyor.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. E. Yıldız Doyran, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin davetlisi olarak katıldığı Akademiada Uluslararası 8. Sanat Akademisi sırasında, Kıbrıs’ın çeşitli yerlerinde çekmiş olduğu fotoğraflarını da ilk kez sergiledi.

Sergiyle ilgili görüşlerini dile getiren Prof. E. Yıldız Doyran, “Yaşam Enerjisi” sergisinde keyifli bir süreç geçirdiklerini dile getirerek, oluşturulan bu eserlere, samimi duygularla hep var olan içsel enerjisini yansıttığını ifade etti. Oluşturduğu eserlerle Düzce Üniversitesi’ne katkı sağlayan Doyran, Düzce Üniversitesi adını gururla taşıdığını söyledi. Bundan sonraki hayatında emekli olana kadar Düzce Üniversitesi dışında başka bir kurumda çalışmayı düşünmediğini belirterek Düzce Üniversitesi’nden emekli olduktan sonra da çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Sergi kataloğuyla ilgili bilgiler de paylaşan Prof. E. Yıldız Doyran, üç yazarlı oluşacak kataloğun; yapıtların galeri mekanında oluşturdukları hallerini sergiyi izlemeyenlere gösterebilmek hem de sergiye dair bellek oluşturabilmek için 16 Haziran veya sonrasında çıkacağını belirterek, 20-21 Haziran 2018 tarihinde sergiyle ilgili söyleşi, katalog, imza ve tanıtım için Girne’ye gideceğini de ifade etti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
18 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
45 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ
ASAYİŞ
84 Kez Görüntülendi.
OLAYA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
ASAYİŞ
56 Kez Görüntülendi.
JANDARMA, BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALDI…
ASAYİŞ
49 Kez Görüntülendi.
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNE DEVRİYE GEZEN POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
SİYASET
61 Kez Görüntülendi.
BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK HAİNİ EN BÜYÜK VATANSEVERİDİR
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ, ÖZCAN VE ALBAYRAK’IN TEK GAYELERİ DÜZCE”
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
EĞİTİM
17 Kez Görüntülendi.
VETERİNER İŞLERİ TEKNİK PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ