Kategoriler

Koruyucu Ailem Olur Musun? konferansı düzenlendi

Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet ve Toplumsal Değişim Topluluğu tarafından “Bir Dokunuş Bir Hayat, Koruyucu Ailem Olur Musun?” projesi kapsamında düzenlenen Koruyucu Aile Konferansı, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.Konferansın...

Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet ve Toplumsal Değişim Topluluğu tarafından “Bir Dokunuş Bir Hayat, Koruyucu Ailem Olur Musun?” projesi kapsamında düzenlenen Koruyucu Aile Konferansı, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir yaptı. Bu anlamlı çalışmanın takdire değer olduğunu belirten Prof. Dr. Demir, “Kimsesiz çocuklara bakmanın ve onlara koruyucu aile olmanın, onların ilerde topluma faydalı birey olmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir şekilde kimsesiz olarak bu dünyaya gelmiş ve desteğe ihtiyacı olan bu çocuklara koruyucu ailelerin sahip çıkması, en azından zaman zaman gidip görüşüp onlara anne baba sevgisini göstermesi çok önemli bir davranış.” dedi.

Prof. Dr. Şerif Demir; kimsesiz çocuklara koruyucu aileler tarafından sahip çıkılmasının, her iki taraf içinde olumlu değişimlere katkı sağladığını, ailelerin merhamet duygularını geliştirdiğini, kimsesiz çocukların ise aile ortamında daha iyi yetiştirildiğini ve topluma daha faydalı olacağını söyledi.

Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Oruç ise konuşmasında “Bu tür etkinliklerin sayısı arttıkça gururumuz artıyor. Sizlerin bu tür etkinlikler düzenlemesi ulusal ve uluslararası etkinliklere katılıyor olması bizleri de gururlandırıyor. Öğrenciyken bu tür etkinliklerde sizleri görmemiz ilerde bunlardan daha iyilerini yapacağınız anlamına geliyor. Bu eğitiminiz açısından büyük bir tecrübe olacaktır.” şeklinde konuştu.

Sosyal Hizmet ve Toplumsal Değişim Topluluğu Üyesi İlknur Koç ise konuşmasında Topluluk olarak yapılan faaliyetlerden ve önümüzdeki yıllarda hedefledikleri projelerden bahsetti.

Açılış konuşmalarının sonrasında programın konferans bölümüne geçildi. Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sergül Nurten, İl Müdürlüğü olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı.

İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkan Yardımcısı Neşe Gökalp ise kendisinin de bir koruyucu aile olduğuna değinerek dernek faaliyetleriyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

Son olarak Düzce’de koruyucu aile olan Sümeyra Sevdim, koruyucu aile olmanın nasıl bir hissiyat olduğunu anlatarak koruyucu aile deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
53 Kez Görüntülendi.
AİLESİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR
DÜZCE
70 Kez Görüntülendi.
PROJEYE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI
DÜZCE
36 Kez Görüntülendi.
DÜZCE BELEDİYE MECLİSİ 26 GÜNDEM MADDESİNİ KARARA BAĞLADI
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
ANINDA MÜDAHALE İLE YARALILAR TAHLİYE EDİLDİ
SAĞLIK
25 Kez Görüntülendi.
YILMAZ’DAN SAĞLIK 112 ACİL SAĞLIK PERSONELİNE TEŞEKKÜR
SİYASET
25 Kez Görüntülendi.
“AİLE YAPIMIZI DESTEKLEYECEK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”
AKÇAKOCA
17 Kez Görüntülendi.
“ESKİ KARTLARDAKİ BAKİYELER YENİ KARTLARA AKTARILACAK”
EKONOMİ
39 Kez Görüntülendi.
AKARYAKITA YAPILACAK ZAM MİKTARI BELLİ OLDU
DÜZCE
47 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE ÇOK ŞANSLI BİR İL”
SAĞLIK
17 Kez Görüntülendi.
GÜRLER: “BAĞIMLILIKLA HER TÜRLÜ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”