Kategoriler

Kaldirik otu şifa kaynağı

DÜZCE (İHA) – Doğada kendiliğinden yetişen bir çok çeşit yemeği yapılabilen, tatlısı ve turşusu yapılabilen kaldirik otu adeta bir şifa deposu. Kaldirik otunun cilt kırışıklıklarına, selilütlere, varislere iyi geldiği biliniyor.Hatice...

DÜZCE (İHA) – Doğada kendiliğinden yetişen bir çok çeşit yemeği yapılabilen, tatlısı ve turşusu yapılabilen kaldirik otu adeta bir şifa deposu. Kaldirik otunun cilt kırışıklıklarına, selilütlere, varislere iyi geldiği biliniyor.

Hatice Günaydın, doğadan topladığı kaldirik otunun bir çok faydası olduğunu söyledi. Kaldirik otu ile kavurma yapan Günaydın, bu otun Düzce bölgesinde bolca yetiştiğini aktardı. Bu bitkinin sağlık açışından faydalarını saymakla bitirmeyeceğini ifada eden Günaydın, “Kaldirik otu bağırsaklara faydalı, böbrek üstü bezleri çalıştırdığından ferahlatıcı ve enerji veren bir yapıya sahiptir. Eskiden askerlerimiz bunu tüketirmiş enerji alabilmek için” dedi.

Cilt kırışıklıklarına iyi geliyor

Günaydın, kaldirik otunun tam bir şifa kaynağı olduğunu belirterek, “Özellikle gençlik iksiri diyebiliriz. Cilt kırışıklıklarına, selilütlere, varislere iyi geldiği bilinmektedir” şeklinde konuştu.

“Kaldirik otu ile birçok çeşit yemek yapılabilirken bunun tatlısı ve turşusu dahi yapılabiliyor” diyen Günaydın, “Bu güzel nimetten herkesin faydalanması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaldirik otunun ihraç edilmesi gereken bir ot olduğunu işaret eden Günaydın, “Kaldirik kendisi arsız olduğu için çabuk yetişen bir bitki özellikle ekilmiyor ama bunun tarlalarda yetiştirip ihracat yapılma gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ay: “Çok faydası var”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da yapılan kaldirik yemeğini tadarak, “Doğadan sürekli soframıza geliyor. Biz çocukluğumuzdan beri bunu tüketiyoruz. Farklı türdü yapıldığı için çok güzel olmuş. Herkese tavsiye ediyorum sindirim sistemine çok faydası olan bir ot” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
75 Kez Görüntülendi.
DENETİM YOK, KONTROL YOK, İŞ BİLMEZLİK ÇOK!
DÜZCE
6 Kez Görüntülendi.
İNANAN HİÇ KİMSE BAYRAĞI ÇİĞNEMEZ ÇİĞNEYEMEZ!
DÜZCE
42 Kez Görüntülendi.
SOKAK SATICISI UYUŞTURUCU SATIŞI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI
DÜZCE
35 Kez Görüntülendi.
VATANDAŞ SORUYOR: “ALT SOKAKTA MİLLETVEKİLİ Mİ OTURUYOR?”
DÜZCE
45 Kez Görüntülendi.
TOPLAM 100 MİLYON LİRA FİNANS KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
İLK ZİYARET DURAĞI DÜZCE VALİLİĞİ
DÜZCE
30 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZLÜ KENT MERKEZİNDE BAYRAK DAĞITTI
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
“YARI YARIYA OLMASI GEREKEN ATIK SU BEDELİ 3’TE 1 ORANINDAN DAHA AZ”
DÜZCE
75 Kez Görüntülendi.
VALİMİZDEN BEKLENTİMİZ KAVİM MİLLİYETÇİLİĞİ BİTSİN DÜZCELİLİK YEŞERSİN
DÜZCE
39 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE KAPANAN KÖY YOLU BIRAKILMADI