Kategoriler

FARKI BULUN?

İnsanlar geçimlerini sağlamak için değişik yöntemlere başvurarak mesai harçıyorlar. Kimisi para kazanmak için helal yolu seçerken kimileri de haramı seçiyorlar. Düzce’nin cadde ve sokaklarından bu iki statüye giren insanları görmeniz mümkün.

İnsanların duygularına hitap ederek haksız ve haram kazanç sağlayan dilenciler Düzce’nin her köşesinde karşınıza çıkabilir. Dilenmek yerine emeğini tabiri caizse taştan çıkaranlar da karşınıza çıkabilir.

Yıllardır Düzce’nin her köşesini gezerek karton toplayarak evine ekmek getirmek isteyen yaşlı kadına karşın eli ayağı tutan, insanların duygularına hitap ederek haksız kazanç sağlayan, insanları tabi caizse enayi yerine koyan dilencilerle gün içerisinde karşı karşıya gelmeniz kaçınılmazdır.

Yardım sever insanlar ise “ Verilmiş sadakam olsun” mantığı ile helal yollarla kazandıkları, çoluk çocuğunun riskini duygu istismarcılarına kendi elleriyle veriyor.  

ZABITA NE İŞE YARIYOR?

Dilenciler insanların duygularına hitap ederken de yanlarında küçücük çocukları kullanmaktan da kaçınmıyorlar. Birinin bacağı diğerinin kolu yok gibi görünerek insanların duygularına hitap ederek haksız kazanç sağlayan dilencilere Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bir türlü toplayamıyor, önünden geçerken bile görmezden geliyor durumda olmaları bilinçli vatandaşların tepkisini çekiyor.

Dilencilere karşın ekmeğini alın teri ile harmanlayarak kazanan insanlarda var Düzce sokaklarında. Yaşlı bir kadın Düzce’nin altını üstüne getirerek çalmadan, çırpmadan emeği ile karton toplayarak geçim savaşında ayakta durmaya çalıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
MAGAZİN
55 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
29 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
7 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE
DÜZCE
14 Kez Görüntülendi.
ELDE EDİLEN GELİR KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İNŞAATINDA KULLANILACAK