Kategoriler

Düzce turizm yatırımlarıyla hareketleniyor

"Gölyaka Kültür Park alanına business jetlerin inip kalkabilmesi için pist çalışmalarına başladık. Toprak analizleri gönderildi" - "Çayağzı köyünü cittaslow (Sakin Şehir) yapma projemiz var. Çayağzı ve Melenağzı'nda yine jet safari projesi var"

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kente yapılacak turizm projelerine devam ettiklerini belirterek, "Gölyaka Kültür Park alanına business jetlerin inip kalkabilmesi için pist çalışmalarına başladık. Toprak analizleri gönderildi." dedi. 

Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda, "17. Geleneksel Turizm Sempozyumu" düzenlendi.

Vali Dağlı, Akçakoca yerleşkesindeki sempozyumda yaptığı konuşmada, kentin turizm alanında gelişmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Düzce'nin turist hedef kitlesinin Körfez ülkeleri olduğunu belirten Dağlı, şöyle konuştu.

"Yabancı turist açısından çalışmalarımız devam ediyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'na 1 saat 45 dakika uzaklıktayız. Gölyaka Kültür Park alanına business jetlerin inip kalkabilmesi için pist çalışmalarına başladık. Toprak analizleri gönderildi. Yani business jetlerin için iniş kalkış yeri yapılacak. Bizim turist olarak hedef kitlemiz hiçbir zaman Rus ve Almanlar olmayacak. Sıcaktan bunalan, serinliğe, suya hasret olan, nitelikli para harcayan Körfez ülkelerine yönelik yabancı turist düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu yönde. " 

- "Sakin Şehir" ve jet safari projeleri 

Akçakoca ilçesinde çok önemli projelerin olduğunu aktaran Dağlı, "Kültür turizm alanında Çayağzı köyünü cittaslow (Sakin Şehir) yapma projemiz var. Çayağzı ve Melenağzı'nda yine jet safari projesi var. Engelleri kaldırıp yatırımcının önününü açacağız." dedi.

Sempozyumun Onursal Başkanı DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce turizmin canlanması için çalıştıklarını ifade ederek, "Bölgemiz turizm açısından çok önemli. Düzce'miz yeşilliği, yaylaları, gölleri ve şelaleleri ile çok güzel turizm destinasyonudur. İlimizin turizm açısından gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmalarının ardından Rektör Çakar, Vali Dağlı'ya plaket verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
39 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
18 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
45 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ
ASAYİŞ
84 Kez Görüntülendi.
OLAYA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
ASAYİŞ
56 Kez Görüntülendi.
JANDARMA, BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALDI…
ASAYİŞ
49 Kez Görüntülendi.
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNE DEVRİYE GEZEN POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
SİYASET
61 Kez Görüntülendi.
BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK HAİNİ EN BÜYÜK VATANSEVERİDİR
DÜZCE
23 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ, ÖZCAN VE ALBAYRAK’IN TEK GAYELERİ DÜZCE”
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
EĞİTİM
17 Kez Görüntülendi.
VETERİNER İŞLERİ TEKNİK PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ