Kategoriler

3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali yürüyüşü yapıldı

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri tarafından düzenlenen 3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul Caddesi boyunca Düzce Belediyesi bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, renkli kıyafetleri ile dikkat çeken kadınlar, çocuklar katıldılar.
Anıtparkta sona eren yürüyüşün ardından alanda bulunan stantlar gezildi. Sonrasında halk dansları topluluğu tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Düzce’de bir ot festivali yapalım dendiğinde şaşırdım. Alaçatı’da varmış. Sonradan gördüm ki çok muhteşem bir organizasyon oldu. Çok muhteşem bir festivale dönüştü. Ve Düzce’de birçok derde deva otların olduğunu öğrendik. Tabi Düzce Belediyesi Kadın Meclisi de bunu çok güzel sahiplendi. Bugün gördüğünüz gibi muhteşem bir festivale dönüştü” dedi.
Başkan Keleş festivalin isminin verildiği Tyche’nin bereketi sembolize ettiğini belirterek “Konuralp belgemizden çıkan bu heykel bizim için çok değerli. Orijinali şu anda İstanbul’da müzede sergileniyor. Düzce Konuralp müzesinde de kopyası teşhir ediliyor. Tarihsel açıdan bizim çok önemli” diye konuştu.
Düzce ovasının çok bereketli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Keleş, “Tarih öncesi zamanlarda bile Düzce Melen çayı kenarında çok bereketli ziraat yetiştiriciliği, özellikle pirinç yetiştiriciliği yapılmış bunu bugünde görüyoruz. İnşallah zaman içerisinde bunları tüm Türkiye’nin tüm dünyanın duymasını sağlayacağız. İnşallah Düzce, Konuralp bu festival sayesinde herkes tarafından bilinen bir yer haline dönüşecek” ifadelerinde bulundu.
“İstanbul Caddesi Ramazanda trafiğe kapatılacak“
Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul Caddesinin trafiğe kapanacağının müjdesini vererek “Yakın bir zamanda Ramazan ayının 15’den itibaren İstanbul Caddesini de trafiğe kapatmak suretiyle bu alanla bütünleştirip Türkiye’nin belki de en büyük açık hava alışveriş merkezini oluşturmuş olacağız. İnsanlar özgürce yürüyecekler alışveriş edecekler, korna sesi olmayacak egzoz gazı olmayacak hiçbir risk olmayacak çocuklarımız rahat rahat koşturacak. İnşallah ortasından da İstiklal caddesinde gördüğümüz bir nostaljik treni de geçireceğiz. Eski belediyenin olduğu yerden bu alana kadar trenle seyahat etme imkanı bulacaksınız. Bu Düzce’ye başka bir görünüm kazandıracak. Düzce’de bazı cadde ve bulvarlar da farklı aydınlatma ve süs aparatları konulacak. Düzce’yi daha yaşanabilir yer olması için kararlıyız ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Düzce’yi Türkiye’nin en cazip kentlerinden biri haline getireceğiz. Bunun için sadece Düzcelilerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
Konuşmaların ardından ise etkinlikler alanda devam etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
109 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE RANT KOKUSU VAR
DÜZCE
57 Kez Görüntülendi.
YOLDAKİ ÇUKURLARI VATANDAŞ KENDİSİ KAPATTI
DÜZCE
54 Kez Görüntülendi.
GELİR TESTİNDEN DÜŞÜK SONUÇ ALANLAR İÇİN TABLO TAMAMEN DEĞİŞECEK
DÜZCE
66 Kez Görüntülendi.
KAPALI ORTAMLARDAN GELEN TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
DÜZCE
11 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE RANT KOKUSU VAR
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
YER YER KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR
DÜZCE
47 Kez Görüntülendi.
“BU ÖZEL GÜNDEN ATATÜRK’E MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
YÜZLERCE İŞLETME DENETLENDİ, BİRÇOK İŞLETMEYE CEZA UYGULANDI
DÜZCE
151 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
42 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ