Kategoriler

Kudüs ABD’den büyüktür

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu işbirliğiyle, "Kudüs ABD’den Büyüktür” başlıklı konferans düzenledi.Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler...

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu işbirliğiyle, "Kudüs ABD’den Büyüktür” başlıklı konferans düzenledi.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik’in sunum yaptığı konferansa öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetli konuklar katılım gösterdi.

Akçakoca Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, konferansın Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ile ortaklaşa yapıldığını belirterek Kudüs’ün İslam dünyası için öneminin bir Müslüman olarak kendisini ilgilendirdiğini ifade etti. Birlikten kuvvet doğar şiarından hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Faikoğlu, Kudüs’ün tüm Müslümanlar için tekrar birleşme noktası olması temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu’nun ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik, Kudüs’ün tarihi hakkında bilgiler vererek, Haçlıların Kudüs’ü işgal etmek için gerçekleştirdikleri saldırıların hala devam ettiğini vurguladı. İsrail’in Kudüs’ü başken ilan etmesi ve ABD’nin de bunu kabul etmesinin büyük bir infiale neden olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Çelik, Eyyubi Devleti Hükümdarı Selahaddin Eyyubi’nin, Osmanlı Devleti Padişahı Yavuz Sultan Selim’in ve günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı hassasiyetle Kudüs’e yaklaştığını ve bu hassasiyetin Müslüman olan herkesin kırmızı çizgisi olduğunu özellikle belirtti.

Kudüs’ün üç semavi din için önemine değinen Çelik; saygı, hoşgörü ve birlikte yaşama ruhunun tekrar Kudüs’ten tüm insanlığa sirayet etmesi temennisinde bulundu. ABD’nin üç farklı dinden insanların bir arada yaşamalarını sağlayacak politikaları geliştirmesinin aksine, bu insanlar arasına fitne ve nifak tohumları attığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçmişten getirdiği birikim ve öngörüsü, bu hareketi boşa çıkartmıştır. Bu durumun en somut örnekleri, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ve sonrasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun almış olduğu karardır.” şeklinde konuştu.

BM’nin almış olduğu bu kararla, ABD’nin kararını tanımadığını ve Kudüs’ün ABD’den ve ABD’nin kararlarından da önemli olduğunu vurguladığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Çelik, geçmişi, geleneği olan ve üç semavi din için kutsal sayılan Kudüs’ün büyüklüğünün ve öneminin coğrafi sınırlar üstünde düşünülmesi gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Konferans, öğrenciler Ayşegül Öztürk ve Burak Çapaklı’nın konuşmacılara Rektörlük tarafından hazırlanan teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SAĞLIK
19 Kez Görüntülendi.
YILMAZ’DAN SAĞLIK 112 ACİL SAĞLIK PERSONELİNE TEŞEKKÜR
SİYASET
17 Kez Görüntülendi.
“AİLE YAPIMIZI DESTEKLEYECEK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”
AKÇAKOCA
12 Kez Görüntülendi.
“ESKİ KARTLARDAKİ BAKİYELER YENİ KARTLARA AKTARILACAK”
EKONOMİ
25 Kez Görüntülendi.
AKARYAKITA YAPILACAK ZAM MİKTARI BELLİ OLDU
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE ÇOK ŞANSLI BİR İL”
SAĞLIK
16 Kez Görüntülendi.
GÜRLER: “BAĞIMLILIKLA HER TÜRLÜ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
DÜZCE
50 Kez Görüntülendi.
“CEDİDİYE CAMİMİZİN MİNARELERİ ŞEHRİMİZİN KALBİNDE GÖRKEMİYLE GÖZ DOLDURUYOR”
EKONOMİ
71 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE’DE ÇIKAN MAZOTUN BİZ BİR KURUŞ FAYDASI YOK”
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
POSTOĞLU: “HEMŞİN KÖYÜMÜZÜN MÜZESİNİ YAKIN ZAMANDA TAMAMLAYACAĞIZ”