Kategoriler

Jandarma’dan hırsızlık uyarısı

Düzce Valiliği İl Jandarma Komutanlığı tarafından hayvan hırsızlığının önlenmesine yönelik, alınması gereken tedbirlere ilişkin genelge yayınlandı.

Düzce Valiliği İl Jandarma Komutanlığı tarafından hayvan hırsızlığının önlenmesine yönelik, alınması gereken tedbirlere ilişkin genelge yayınlandı.

Genelgede, köy ve beldelerde hayvan sahiplerinin barınak ve damlardan hırsızlık olmaması için güvenlik tedbirleri almaları istendi.

Son dönemlerde yaşanan hayvan hırsızlıklarına karşı tedbir alınması amacıyla Jandarma Komutanlığı tarafından uyarıcı bir genelge yayınlandı.

Köy muhtarlarının, köylerine gelen yabancıların takibini yapması ve jandarmaya bildirmesi istenen genelgede şu uyarılara yer verildi: “Hayvan satışlarında alan ve satan kimlikleri, ihtiyaç halinde, jandarmaya bildirilecek. Hayvan nakillerinde mutlaka Menşe Şahadetnamesi veya veteriner sağlık raporu düzenlenecek. Köye veya beldeye çalışmak veya hayvan ticareti için gelenler, mutlaka jandarmaya muhtarlarca bildirilecek. Menşe Şahadetnamesi ve Hayvan Sevk Pusulası ile küpelenen hayvanlardan evrakı olmayanların nakline kesinlikle izin verilmeyecek, bu kişiler hayvan kesim yerine alınmayacak. Hayvan kesim yerlerinden, ruhsatsız olanlar için işlem yapılacak. Et satışı yapan yerlerin sağlık kurallarına uyup uymadığı kontrol edilecek. Bilhassa köy ve beldelerde hayvan sahipleri koruyucu barınak ve damlardan hırsızlık olmaması için güvenlik tedbirleri alacaklar. Hayvanlarını mera veya diğer yerle başıboş bırakmayacaklar. Düğün, eğlence, mevlit gibi toplantı zamanlarında köyde yaşayan en az iki kişi veya köy korucusu köyde devriye gezip, yabancıların o yerleşim yerlerinde gezme nedenleri araştıracak, şüpheli durumla karşılaşılması halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi aranacak.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
ÜNSAL: İŞİNİ DOĞRU YAPMAYANLARA 'YAPTIRIM' UYGULANMALI
AKÇAKOCA
41 Kez Görüntülendi.
KÖY CAMİSİ DÜZENLENEN TÖRENİN ARDINDAN İBADETE AÇILDI
ASAYİŞ
160 Kez Görüntülendi.
“YILLARIN KUYUMCUSUNA GÜVENDİK, PARALARIMIZI GERİ İSTİYORUZ”
DÜZCE
12 Kez Görüntülendi.
İŞİNİ GÖREVİNİ YAPMAYANLARA YAPTIRIMLARI UYGULAYIN!
AKÇAKOCA
55 Kez Görüntülendi.
“ZARARIN 500 MİLYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
EKONOMİ
38 Kez Görüntülendi.
ÜRETİCİLERE 17 ADET MANBDA BOĞASI DAĞITILDI
DÜZCE
42 Kez Görüntülendi.
MOTORİNİN ARDINDAN BENZİN FİYATLARINA DA BÜYÜK İNDİRİM YOLDA
DÜZCE
53 Kez Görüntülendi.
İŞİNİ GÖREVİNİ YAPMAYANLARA YAPTIRIMLARI UYGULAYIN!
DÜZCE
63 Kez Görüntülendi.
ÜNSAL: DÜZCE’NİN MALININ NE OLDUĞUNU DÜZCELİLER BİLMELİ
KAYNAŞLI
122 Kez Görüntülendi.
“İSKANI BULUNMUYOR, KULLANIM AMACI KONUT ALANI”